Sabah

CHP’Lİ BAŞKANLAR BOL BOL ŞOV VE TATİL YAPTI

Başkan Erdoğan, AK Parti’nin Ankara’nın ilçelerind­eki belediye başkanları­nı açıkladığı toplantıda konuştu: Şehirlerim­iz tüm planlarını oyun ve algı üzerine kuran iş bilmezleri­n elinde perişan oldu. ‘Hiçbir şey yapmadılar’ demek doğru değil. Şov yaptılar,

- ANKARA

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium’da düzenlenen AK Parti Ankara İlçe Adayları Tanıtım Toplantısı’nda konuştu:

AK Parti ve Cumhur İttifakı dışında vizyoner programlar­a, projelere önem veren başka siyasi yapı yok. Çünkü onların ülkeye ve şehirlerim­ize eser kazandırma­k, milletimiz­e hizmet etmek gibi bir dertleri yok. Kendi iç çekişmeler­inden, rant paylaşım kavgaların­dan, ülke ve millet düşmanları­yla işbirliği çabalarınd­an, herhalde programa, projeye vakit bulamıyorl­ar. Bazı şehirler yeni eser yapmak yerine, devam eden çalışmalar­ın üstünü kapatan, verilen hizmetleri kesintiye uğratan, tüm oyun planlarını yalan ve algı üzerine kuran iş bilmezleri­n elinde perişan oldu. Dikkat ediniz, söz verdiği şeylerden bazılarını, çeşitli sebeplerle yapamayanl­ardan değil, yıllarca yönetimde kaldığı halde hiçbir şey yapmayanla­rdan bahsediyor­um. Gerçi hiçbir şey yapmadılar demek doğru değil. Mesela bol bol şov yaptılar. Mesela bol bol tatil yaptılar. Mesela iç ve dış karanlık odaklarla ittifaklar yaptılar. Mesela belediye birimlerin­i siyasi paylaşım mezesi yaptılar. Kısacası, kendi şehirlerin­in meseleleri­nin çözümü hariç her işi yaptılar. Daha buram buram kibir kokan edalarıyla sergiledik­leri komiklikle­ri saymıyorum bile. Daha bölücü örgütün güdümündek­i partiyi şehirlerin­in yönetimine ortak etme hesapların­ı saymıyorum bile. Daha cumhurbaşk­anı yardımcılı­ğı rüyasıyla aylarca şehirlerin­i sahipsiz bırakmalar­ını saymıyorum bile. Ama ülkeye, millete, şehirlerin­e hizmet etme, eser kazandırma namına herhangi bir varlıkları­nı gören, duyan, şahit olan yok. Buna karşılık şehirlerim­izin ihmal edilmişliğ­i, gerileyişi izaha muhtaç olmayacak kadar açıktır. Bunları söylerken, amacımız ne polemik yapmaktır, ne kimseye bühtan etmektir. Biz sadece milletimiz­in hissiyatın­ı, derdini, beklentisi­ni özellikle dile getiriyoru­z. Üstelik bu muhasebeyi sadece muhalefet adayları için de yapmıyoruz.

31 MART’TA MILLET HESABI SORACAK

Keçiören’de yazdığı hizmet destanıyla tarihe geçen Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Turgut Altınok kardeşimiz­in, büyükşehir­deki projeleri sayesinde Ankara’nın altın çağına gireceğine yürekten inanıyorum. AK Parti, kurulduğu günden beri genel-yerel her seçimde milletimiz­in karşısına güçlü bir programla, iddialı projelerle, hayırlı hizmet hazırlıkla­rıyla çıkmış bir partidir.

SEÇIM önce si ne dediler se, işbaşına gelin ce tam tersini yapan bu ‘zübük siyasetçi’ tiplemeler­i nin gençlerimi­ze kötü örnek teşkil etmemesini diliyoruz. AK Parti kurul duğu günden beri eser ve hizmet siyasetiy le milletimiz­in gönlünde yer etmiştir. Türkiye’nin siyasi, diplomatik, ekonomik, askeri atılımları­ndan rahatsız olanların önümüzü kesmek için sahnele dikleri oyunların figüranlığ­ına soyunanlar, bu dil den anlamaz. Onlar sadece emperyalis­tlerin elleri ne tutuşturdu­kları senaryolar­ı tekrarlar, üzerimize saldıkları terör örgütlerin­e payandalık yaparlar. Biz, elbette bu hakikatler­i milletimiz­le paylaşacağ­ız, ama asla onların bizim vaktimizi ve enerjimizi boşa harcamalar­ına izin vermeyeceğ­iz. Işte bunun için ‘Gerçek Belediyeci­lik’ diyoruz. Işte bunun için ‘Işimizi her zaman ve her yerde düzgün şekil de yapacağız’ diyoruz. Işte bunun için milletimiz­in huzuruna programlar­ımızla, projelerim­izle, icraatı mızla çıkıyoruz. Işte bunun için ‘Gece gündüz çalışı yoruz, çalışacağı­z’ diyoruz. Şayet biz işimizi düzgün ce yapar, milletimiz­in gönlünü kazanırsak, şayet biz vaktimizi, enerjimizi, imkânlarım­ızı milletimiz­in emrine amade kılarsak, şayet biz boş lafla, yalan la, şovla, reklamla değil; gerçek hizmetlerl­e mille timizin huzuruna çıkarsak, şayet biz gösterişe, şata fata, riyaya, kibre itibar etmeden işimizi mütevazı bir şekilde yürütürsek, yani biz doğru olursak, emin olun eğri zaten belasını bulur.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? Fatma GÖKSU ??
Fatma GÖKSU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye