Sabah

2023’te 18 girişime 150 milyon yatırım

BoğAzIçI VEnturEs, 2023 yılınDA DIsruptIvE tEknoloJIl­ErE oDAklAnArA­k InovAtIF Iş FIkIrlErIn­I HAyAtA GEçIrEn 10 yEnI GIrIşImE yAtırım yAptı. PortFöyDE oyun Ağırlıklı GIrIşImlEr DIkkAt çEkErkEn 8 DEvAm yAtırımı DA HAyAtA GEçIrIlDI

-

BOĞAZIÇI Ventures, zorlu bir yıl olan 2023’ü hem girişimcil­ere hem de yatırımcıl­ara sunduğu değer ile başarılı bir şekilde ve büyüyerek tamamladı. Bünyesinde BV Global, BV Growth, Sinerji, Joygame Pre-IPO, Liquidity Trading Pre-IPO gibi birçok yatırım fonunu bulunduran ve 2024 yılında duyuracağı yeni girişim sermayesi fonlarının ön hazırlıkla­rını tamamlayan Boğaziçi Ventures, kurucuları­nın teknoloji alanındaki deneyim ve uluslarara­sı ağ ile Türkiye’de yenilikçi, küresel büyüme ve “Disruptive” teknoloji odaklı girişim ve yatırımcıl­ara destek sağlama ve değer katma vizyonunu 2023 yılında da sürdürdü.

TOPLAM 150 MİLYON TL

Boğaziçi Ventures’ın aktif olan erken aşama yatırım fonu BV Growth, 2023 yılında 10 yeni girişime ve 8 portföy şirketine devam yatırımlar­ı dâhil toplamda 150 milyon TL’lik yatırım yaptı. Portföyü ağırlıklı oyun ve oyun teknolojil­eri girişimler­inden oluşan BV Growth fonu, fintek, perakende teknolojil­eri, SaaS teknolojil­eri, dijital sağlık, İK ve eğitim teknolojil­eri alanlarınd­a da yatırımlar­ına devam etti. Bu dikeylerde yatırım ile ölçekleneb­ilir ve uluslarara­sı pazarlarda hızla büyüme gösterebil­ecek girişimler­e odaklanan Boğaziçi Ventures, ‘disruptive innovation’ temelli, geleceğin önde gelen oyuncuları­ndan olmayı hedeflerke­n, yapısal değişim vaat eden yenilikçi projelere de yatırım yaparak portföyünü genişletiy­or. BV Growth Fonu, 2023 yılında toplam portföy şirketi sayısını 31’e çıkardı, fon değeri de yüzde 110 arttı. Boğaziçi Ventures, 2024 yılında da BV Growth fonu ile yatırımlar­a devam ediyor. Boğaziçi Ventures 2024 yılında yapacağı yeni yatırımlar ile birlikte toplam portföy şirketi sayısını 50’nin üzerine çıkarmayı amaçlıyor.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye