Sabah

OTOMOTIV ŞIRKETLERI TEKNOLOJIY­LE AR-GE MERKEZINE DÖNÜŞÜYOR

TEknoloJI şIrkEtlErI­nIn sEktörE GIrmEsI otomotIv DünyAsını Ar-GE FAAlIyEtlE­rInIn mErkEzI HAlInE Dönüştürüy­or. ForD OtosAn GIBI otomotIv DEvlErI stArtuplAr­ın InovAtIF BuluşlArıy­lA rEkABEttE önE çıkmAyı HEDEFlIyor

- TImur.sIrt@sABAH.Com.tr

Türkiye’nin ihracat devleri arasında yer alan Ford Otosan mobilite devrimine ilişkin hazırlıkla­rını kurumsal girişim sermaye şirketi Driventure, tarafından düzenlenen ‘Future of Mobility’ zirvesinde anlattı. Ford Otosan’ın otomotiv endüstrisi­nin geleceğini şekillendi­recek girişimler­i destekleme­k için kurduğu kurumsal girişim sermaye şirketi Driventure ile Ford Otosan, organizasy­onunu baştan sona üstlendikl­eri ‘Future of Mobility’ etkinliğin­de mobilite ekosistemi­ndeki birçok farklı oyuncuyu bir araya getirdi. Driventure’ın Türkiye’de yatırım yaptığı girişimler Delivers. AI, Optiyol, Saha Robotics ile

Ford Otosan bünyesinde­n doğan girişim Bluepath Robotics de geliştirdi­kleri mobilite çözümlerin­i tanıttı. Özellikle kamyon içinde sürüş güvenliği kamerası ve yan ayna yerine kullanılan kamerayı geliştiren hayata geçirilen Buyutech girişimi dikkat çekti.

MOBİLİTE VE AKILLI ÜRETİM

Zirvede konuşan Ford Otosan Lideri Güven Özyurt, “Akıllı mobilite, bağlanabil­irlik gibi kavramları­n hayatımıza iyice girmesiyle otomotiv sektörünün cazibesini­n giderek arttığını görüyoruz. Teknoloji şirketleri­nin sektöre girmesi otomotiv dünyasını Ar-Ge faaliyetle­rinin merkezi haline dönüştürüy­or. Bugün geldiğimiz noktada, irili ufaklı yeni girişimler­in odağında da otomotiv var. Ford Otosan olarak, bu yeni mobilite ve akıllı üretim ortamında başarılı olmak için, şirketleri­n benzeri görülmemiş bir hızda değişiklik yapmaları ve yeni iş modellerin­i, uygulamala­rı benimsemel­eri gerektiğin­i görüyoruz. Biz de bu ekosistemd­e Ford Otosan olarak hem oyunu kuruyoruz hem de oyunculara alan açıyoruz. Girişimcil­ik ekosistemi­nde elbette önceliğimi­z yenilikçi projeleri ve yetenekler­i ekonomiye kazandırma­k. Bu bakış açısıyla teknolojik ve inovatif çözümleri destekleye­rek artı değer yaratmayı amaçlıyoru­z” diye konuştu.

GENİŞ YELPAZEDE YATIRIM

Driventure Genel Müdürü İlknur İlkyaz Gül ise “Driventure, yenilikçi fikir ve teknolojil­erden ilham alan girişimler­i bulup büyütmeyi hedefleyen bir misyonla yola çıktı. Otonom ve bağlı araçlardan akıllı mobiliteye dek geniş bir yelpazede geliştiril­en fikirleri desteklerk­en bir yandan geleceğin teknolojil­erini keşfetmek adına sınırları zorluyoruz. Hedefimiz, sürdürüleb­ilir ve akıllı mobiliteye öncülük ederek, sektördeki dönüşümü güçlendirm­ek ve geleceği birlikte şekillendi­rmek” dedi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Dijital Girişimci Ekonomisi
Dijital Girişimci Ekonomisi

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye