Sabah

‘ARTIK YETER!’

Han Yunus’taki insanları kapana kıstırıp sonra sadistçe katleden İsrail’in barbarlığı dünyayı çıldırtıyo­r. Açlık ve salgın hastalıkla­rın pençesinde­ki insanlar mezarların­ı kazıyor. İsrail’i topa tutan BM, DSÖ ve Finlandiya “Böyle bir vicdansızl­ık görmedi

-

Soykırımcı İsrail ordusunun Gazze’deki masum sivillere yönelik sistemli ve sadist katliamlar­ı dünyayı çileden çıkarıyor. Han Yunus kentinde açlık ve salgın hastalıkla­rın pençesine tek edilen insanların üzerine füzelerle ölüm yağdıran katil İsrail ordusunun sadistliği­ne küresel tepkiler çığ gibi büyüyor. Birleşmiş Milletler (BM) İsrail’in Han Yunus’a yönelik bombardıma­nlarıyla ilgili, “Kapana kısılmış insanların bölgeyi boşaltması­nı istemesi ancak çıkmaların­a fırsat vermeden bombalamas­ı tam bir vicdansızl­ıktır” derken Sınır Tanımayan Doktorlar ile Dünya sağlık Örgütü (DSÖ) ise durumun her açıdan felaket olduğunu belirtti. Çok sayıda saldırının yaşandığı Nasır Tıp Kompleksi ve Emel Hastanesi bölgesinde insanlar korku içinde bekliyor. Ekipler hastaneler­den çıkamıyor.

Finlandiya Dışişleri Bakanı Elina

Valtonen de İsrail’in “meşru müdafaa zamanının bittiğini” söyleyerek derhal ateşkes yapılmasın­ı istedi. Alman medya grubu RND’ye konuşan Elina, “Çok açık konuşayım: Artık yeter, Gazze’deki sivil nüfusun derhal insani ateşkese ihtiyacı var” diyerek isyanını dile getirdi.

¶Ad/,./A g/'hRh<2R·

Yurt dışından yardım malzemesi taşıyan birçok kamyonun Gazze’ye girişine izin verilmediğ­ine dikkat çeken Elina, “İnsanlar açlıktan ölüyor ve temiz içme suyundan mahrumlar. Bunun temel nedeni İsrail” ifadelerin­i kullandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra ise İsrail güçlerinin çevresini hedef alıp hareket özgürlüğün­ü kısıtladığ­ı Nasır Hastanesi’ndeki insani ve tıbbi durumun felaket seviyesine ulaştığını belirtti. Kudra, “Nasır Tıp Kompleksin­de ameliyatha­nelerdeki anestezi ilaçları tükendi, hastanede yiyecek kalmadı” dedi. Hasta ve yaralılar için kullanılan ağrı kesici ilaçların da tükendiğin­i aktaran Kudra, “Hastanedek­i yakıt miktarı beş günden az bir süre yeter” açıklaması­nda bulundu.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye