Sabah

ULAŞIMDA ŞOV DEĞİL VİZYON

-

151 KÖYE

KIRSAL KALKINMA PROJESİ

39 İLÇEYE HAYVAN BAKIM MERKEZİ

İŞ GARANTİLİ ZANAATKÂR

EĞİTİMİ

İBB başkan adayı Murat Kurum’un ulaşımla ilgili projeleri megakenti rahatlatac­ak.

■ ESENLER Otogarı Eyüpsultan’a, Harem Otogarı da TEM Kurtköy Kavşağı yakınına taşınacak.

CHP ‘NEMELAZIM’ DEDİ

■ Karayolu ulaşımı dev tünel projeleriy­le rahatlatıl­acak. İlk 5 yılda, Avrupa yakasında 25.7 kilometrel­ik Çayırbaşı - Ayazağa Levazım - Dolmabahçe Tüneli ile 11.6 kilometrel­ik Kâğıthane Bayrampaşa Hal Tüneli açılacak. Mevcut SarıyerÇay­ırbaşı Tüneli’nin devamı niteliğind­eki Sarıyer - Kilyos Tüneli tamamlanac­ak. Böylece KilyosDolm­abahçe arasında kesintisiz bir ulaşım sağlanacak. Anadolu yakasında ise Yenisahra ile Bostancı 10.2

■ SİLİVRİ’YE KADAR METROBÜS Metrobüs hattı Silivri’ye uzatılacak. Metrobüs filosuna her yıl 100 yeni araç, otobüs filosuna her yıl 250 yeni araç kazandırıl­acak.

İstanbul’un taksi sorununu çözmek için Merkezi Taksi Yönetim Sistemi hızlıca kurulacak. Dijital taksi uygulamala­rı bir merkez altında buluşturul­acak. Taksiciler­e yönelik eğitim, denetim, ödül ve ceza uygulamala­rı işler hâle getirilece­k.

■ 3 YENİ ARABALI VAPUR HATTI: İstanbul trafiğini rahatlatma­k için deniz ulaşımının payı 2 kat artacak. İstinyeYen­ikapı arabalı vapuru, Çubuklu -Yenikapı arabalı vapuru, Çengelköy -Yenikapı arabalı vapuru projeleriy­le 3 yeni hat kurularak karayoluna alternatif ulaşım imkânları eklenecek. Akıllı ulaşım sistemleri tek tek hayata geçirilece­k.

■ KAZIK İSPARK’A İNDİRİMLE SON: İstanbullu’nun otopark sorunu 250 bin araçlık yeni otopark projeleriy­le çözülecek. Bu otoparklar ana duraklara yakın yerlere kurulacak. İSPARK ücretlerin­e yüzde 25 indirim yapılacak. İlk yarım saat ücretsiz olacak. İSPARK otoparklar­ına elektrikli araç şarj üniteleri kurulacak. Parket ile tüm otoparklar­ı tek uygulamada elinizin altında olacak.

TAKSİYE MERKEZİ SİSTEM:

 ?? ?? kilometrel­ik tünelle bağlanacak.
kilometrel­ik tünelle bağlanacak.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye