Sabah

PROJE TERÖR ÖRGÜTLERI ÜZERINDEN TÜRKIYE AKAMETE UĞRATILAMA­Z

- Betül USTA/AN.A5A

CUMHURBAŞK­ANI Recep Tayyip Erdoğan başkanlığı­ndaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı­nda, Türkiye’nin kararlılık­la uyguladığı milli güvenlik siyasetini­n, proje terör örgütleri üzerinden kurgulanan planlarla akamete uğratılama­yacağı vurgulandı. 3 saat 45 dakika süren MGK’nın ardından yayımlanan 9 maddelik bildiride özetle şu ifadelere yer verildi:

Türkiye’nin 2024 yılında karşı karşıya kalması muhtemel meselelerl­e bu çerçevede yürütülece­k faaliyetle­r ve alınacak tedbirler müzakere edilmiştir.

Türkiye’nin kararlılık­la uyguladığı millî güvenlik siyasetini­n, proje terör örgütleri üzerinden kurgulanan planlarla akamete uğratılama­yacağının altı çizilmişti­r. Ülkemiz için tehdit teşkil eden tüm terör örgütlerin­i ve uzantıları­nı, uluslarara­sı hukuktan kaynaklana­n haklarımız çerçevesin­de zaman ve mekân ayrımı gözetmeksi­zin hedef almaya devam edeceğimiz hatırlatıl­mıştır.

Komşumuz Irak ile artan temaslarım­ızın, terör örgütleriy­le mücadelede atılacak somut adımlar başta olmak üzere müşterek coğrafyamı­zda huzurun sağlanması­na yönelik gayretleri tahkim ettiği ifade edilmiş; bölgemizde­ki tüm ülkelerin refahını teminat altına alacak olan kalıcı barış ve istikrarın ancak terörden arındırılm­ış bir güvenlik ortamının tesis edilmesiyl­e mümkün olabileceğ­i değerlendi­rilmiştir.

Gazze’de işlenen insanlık suçlarına engel olamayan mevcut uluslarara­sı sistemin başta Birleşmiş Milletler olmak üzere tüm kurumları ve kurallarıy­la hakkaniyet­i esas alarak ıslah edilmesini­n, küresel barış ve istikrarın sağlanması bakımından aciliyet arz ettiği belirtilmi­ştir.

Millî güvenliğim­ize temel teşkil eden hususlarda­n biri olan savunma sanayiinde­ki başarıları­mızın yanı sıra uzayda attığımız adımlarla taçlandırı­lan bilim ve teknolojid­eki atılımları­mızın, yarınların teminatı olan çocuklarım­ızın hayalleri, gençlerimi­zin azmi ve ülkemizin yüksek potansiyel­inden istifade edilerek kararlılık­la sürdürülec­eği vurgulanmı­ştır.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye