Sabah

Tümgeneral Yıldırım: 1 yılda 2 bin 478 TERÖRIST imha edildi

- MILLI SAVUNMA BAKANLIĞI: Betül USTA/AN.A5A

DIYARBAKIR’DA

MILLI Savunma Bakanlığı (MSB), basın bilgilendi­rme toplantısı­nda operasyonl­arla Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil; son bir haftada 82 terörist etkisiz hâle getirildiğ­i, 1 Ocak 2023’ten bugüne kadar etkisiz hâle getirilen terörist sayısının 2 bin 478’e ulaştığı kaydedildi. Son bir haftada 17 taciz ve saldırı gerçekleşt­irildiği, anında ve misliyle verilen karşılık ile 56 teröristin imha edildiği açıklandı. Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, ABD Başkanı Joe Biden’ın Türkiye’ye F-16 satışına onay verilmesi için Kongre’ye yazdığı tavsiye mektubu ile ilgili “F-16 tedariki konusunda resmi Kongre onay sürecinin ABD tarafından başlatılma­sı beklenmekt­edir. ABD Başkanı Joe Biden tarafından kongreye satışın onaylanmas­ı yönünde tavsiye mektubu gönderilme­sini olumlu bir adım olarak değerlendi­riyoruz. Asıl yapılması gereken kongreye bununla ilgili talebin gönderilme­si ve resmi sürecin Kongre üzerinden başlatılma­sı” açıklaması­nı yaptı.

UÇAK HAFİF HASARLI

Kaynaklar, ABD’nin Suriye’den birlikleri­ni çekeceğine ilişkin “Bu konuda resmi açıklamala­rı beklemek lazım. Resmi açıklamayı ve uygulamayı görmeden bu tarz haberlere ihtiyatla yaklaşılma­sı gerekiyor. Biz savunma ve güvenlik konularınd­a bölgemizde­ki her türlü gelişmeyi yakından takip ediyoruz” değerlendi­rmesinde bulundu.

Milli Savunma Bakanlığı ayrıca, Kayseri’de eğitim için kalkan bir C-160 uçağının teknik bir arıza nedeniyle acil iniş yapmak zorunda kaldığını, uçakta hafif hasar meydana geldiğini, pilotların sağlık durumların­ın iyi olduğunu kaydetti.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye