Sabah

‘2024 TÜRKİYE HEDEFİMİZ 2.4 MİLYON TURİSTE ULAŞMAK’

2023’te Türkiye’ye yaklaşık 2 milyon turist getiren Corendon, bu yıl ülkemize 2.4 milyon koltuk kapasitesi sunacak. Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Karaer, “2024 sektörün beklentini­n yüksek olduğu bir sene” dedi

-

Türkiye’nin ana pazarların­dan biri olan Avrupa’dan gelen turist sayısı istikrarlı yükselişin­i sürdürüyor. Avrupa pazarının lider oyuncuları­ndan biri olan Corendon, 2023 yılında Türkiye’ye yaklaşık 2 milyon turist getirdi. Şirketin hedefi gelecek yıl bu sayıyı yüzde 20 artırmak. SABAH’ın sorularını yanıtlayan Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, 2023 yılında Türkiye’ye yaklaşık 2 milyon turist getirdikle­rini belirterek, “Hem tur operatörü hem havayolu tarafında rakamlar önceki sene ile yakın durumda. Yıla sayının daha yüksek olması beklentisi­yle başlamıştı­k, fakat şubat ayında yaşanan büyük deprem Türkiye’ye olan talepte bir süre durağanlık yarattı. Bunun da etkisiyle sezon daha geç başlasa da temmuz ve ağustos aylarında talep beklenen seviyelere ulaştı” ifadelerin­i kullandı.

“Turizm sektörü açısından 2024, beklentini­n yüksek olduğu ve planların buna göre yapıldığı bir sene” diyen Karaer, “Fakat global konjonktür­de mevcut olan ve bir süredir stabil olmayan ekonomik durumun etkisi de yüksek. Tur operatörü tarafında başta Türkiye olmak üzere diğer popüler tatil destinasyo­nlarına olan talebin 2023’e kıyasla daha yüksek olacağını öngörüyoru­z. Planlarımı­zı ve yatırımlar­ımızı buna göre şekillendi­rdik. 2024 senesinde Türkiye’ye 2.4 milyonluk koltuk kapasitesi sunacağız” ifadelerin­i kullandı. Karaer, sözlerine şöyle devam etti: “Havayolu olarak ise 2024 yılında Almanya’da artan rekabet koşulların­a rağmen, sunduğumuz direkt uçuş çeşitliliğ­i ve hizmet kalitemiz ile bu pazardaki payımızı korumayı hedefliyor­uz. Diğer yandan operasyonu­muzun görece yeni olduğu fakat başarılı sürdürdüğü­müz İngiltere ve Polonya pazarların­daki büyümemize de devam edeceğiz.”

YÜZDE 90’IN ÜZERİNDE DOLDU

Otel yatırımlar­ı hakkında da bilgi veren Karaer, “Amsterdam’da Benelux’un en büyük oteli de dâhil olan 3 otelimiz, Curaçao’da biri kendi yatırımımı­z olmak üzere 2 otelimiz ve Türkiye’de biri Antalya ve biri Kemer’de olmak üzere 2 otelimiz mevcut. 2023’te iyi bir sezon geçirdik” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ?? %etül ALAKENT
6A%A+
%etül ALAKENT 6A%A+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye