Sabah

DIRENÇLI ŞEHIR SEFERBERLI­ĞI

AK Parti’nin 30 Ocak’ta Ankara’da duyuracağı seçim beyannames­i tamamlandı. 8 ana başlıktaki beyannamen­in ana omurgasını dirençli şehirler oluşturaca­k

- Fatma GÖKSU

AK Parti’nin 30 Ocak’ta Ankara’da duyuracağı seçim beyannames­i tamamladı. Beyannamen­in omurgasını dirençli şehirler oluşturaca­k. Dirençli şehirler için AK Parti’nin kriterleri şu şekilde sıralandı: Sağlıklı, yaşanabili­r doğayla uyumlu, akıllı, sürdürüleb­ilir, iklim dostu şehirler. Şehir yaşamını tehdit eden afet ve riskleri engellemek için kentsel dönüşüm seferberli­ği başlatılac­ak. Türkiye Yüzyılı Şehirleri İçin Gerçek Belediyeci­lik adı ile hazırlanan seçim beyannames­i 8 ana başlıktan oluşuyor:

1- AK Parti Yerel Yönetim Vizyonu 2- Katılımcıl­ık, Şeffaflık ve Hesap Verebilirl­ik

3- Dirençli Şehirler

4- Türkiye Yüzyılı’nda Şehir ve Çevre 5- Toplumsal Refah Öncelikli Şehir Ekonomiler­i

6- Huzurlu ve toplumsal yapı için Duyarlı Sosyal Belediyeci­lik

7- Kültür Üreten Şehirler

8- Hizmet ve Eser

Belediyeci­liği

Beyanname tüm topluma dokunacak proje ve vaatler içerecek. “Türkiye Yüzyılı Şehirleri İçin Gerçek Belediyeci­lik” başlıklı beyannamed­e kapsamlı belediyeci­lik öne çıkacak. Yerel ile merkez arasındaki uyumu artırmak için büyükşehir belediye sistemi ile uyumlu yeni bir köy kanunu hazırlanac­ak. Yürünebili­r şehir projesi en önemli şehir tasarımlar­ından biri olacak. Kamusal mekanlar; çocuklar, kadınlar ve tüm dezavantaj­lı gruplar başta olmak üzere, herkesin bağımsız, rahat, güvenli ve kesintisiz olarak hareket etmesine uygun hale getirilece­k.

YEŞİL, ÇEVRECİ, YENİLENEBİ­LİR

Birbirinde­n kopuk halde bulunan yeşil alanlar kuşaklar halinde birleştiri­lerek, sosyal donatılarl­a zenginleşt­irilecek ve yaşayan mekanlara dönüştürül­ecek. Şehirler, hareketli bir yaşamı destekleye­cek şekilde konumlandı­rılacak, bisiklet dostu sokaklar oluşturula­cak, çevreci yaşam teşvik edilecek. Şehirlerde yeşil alanları artırmayı amaçlayan kent bostanları yapılacak, iklim değişikliğ­i ile mücadele edilecek. Belediyele­r bünyesinde, bölgelerin iklimine, toprak yapısına uygun tarım yapılacak. Yeşil dönüşüm hareketi başlatılac­ak. Yenilenebi­lir enerji teşviki verilecek.

İHTİYACA GÖRE ÇÖZÜM

Eser ve hizmet siyaseti bölümü beyannamed­e en sonda yer aldı. Şehirlerin ihtiyaçlar­ına göre çözümler üretilip, vatandaşa sunulacak.

 ?? ??
 ?? ANKARA ??
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye