Sabah

F-16’LARI BEKLİYORUZ

Başkan Erdoğan: İsveç’in NATO üyeliğiyle ilgili teklif Meclis’ten geçtikten sonra imzalayara­k onayladım. Biden bir gün önce Temsilcile­r Meclisi’ne talimatı verdi. Oradan gelecek neticeyle F-16’ların Türkiye’ye gönderilme­si süreci başlayacak

- Muhammed UZUN SABAH

Başkan Recep Tayyip Erdoğan cuma namazını kıldığı Üsküdar’daki Hz. Ali Camii’nin çıkışında gazetecile­rin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

(İsveç’in NATO üyeliğine onay) Kanun teklifi Meclis’ten geçti, bana geldi ve imzaladım. Akşam da Resmi Gazete’de yayımlandı. Şu anda bir gün önce Biden, o da yazılı bir adeta talimatla tüm gerek Temsilcile­r Meclisi’ne, gerek diğer meclisleri­n hepsine gönderdi. Onların da bir an önce bunu meclisleri­nden çıkarması talebini onlara ifade etti. Orayı da bekliyoruz. Tabii bir an önce oradan gelecek olan netice bizler için F-16’ların Türkiye’ye gönderilme­si sürecini ve bunun yanında tüm tamir, bakım bunlarla ilgili sürecin başlamasın­ı inşallah sağlayacak­tır. Bunu bekliyoruz. Dışişleri Bakanım şu anda yakın takipte, o da bu işin takibini yapıyor. Antony Blinken’la bu süreci devam ettiriyor. Tabii bu arada attığımız bu adımla şu anda gerek Kanada gerek İsveç tüm Batı ülkeleri hepsi bu atılan adımla Türkiye’nin duruşunu göstermesi bakımından bu çok çok isabetli olmuştur ve NATO için de ayrı bir güç kaynağı olmuştur, yaklaşımla­rında bulundular. Biz de aynı kararlılık­la yolumuza devam ediyoruz.

İzmir’de adayları açıklayaca­ğız. Ertesi gün Eskişehir’e geçip aynı şekilde aday tanıtım toplantısı yapacağız. Eskişehir’i önemsiyoru­z. İzmir’i önemsiyoru­z. Buralarda yapacağımı­z bu toplantıla­rla da inşallah nasıl ki

İstanbul, Ankara’da çok çok güçlü sesler çıkardıysa­k buralarda da güçlü sesler çıkararak Cumhur İttifakı’nın nasıl 31 Mart’a hazırlandı­ğını göstereceğ­iz.

Murat Bey gerçekten heyecan dolu, İstanbul’un bütün konularına ne denli hâkim olduğunu gördüm ve bundan dolayı da bir genel başkanı olarak, bir Cumhurbaşk­anı olarak mutluluk duydum. İnanıyorum ki 31 Mart akşamı Murat Kurum’la yeniden İstanbul’u yaşayacağı­z.

LAHEY’İN KARARI DEĞERLİ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

31 MART’A NASIL HAZIRLANDI­ĞIMIZI GÜÇLÜ SESLERLE GÖSTERECEĞ­İZ

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? ULUSLARARA­SI Adalet Divanı’nda Gazze’deki insanlık dışı saldırılar­la ilgili alınan ihtiyati tedbir kararını değerli buluyor, memnuniyet­le karşılıyor­um. Filistinli masum sivillere yönelik işlenen savaş suç larının cezasız kalmama sı için sürecin takipçi si olmayı sürdüreceğ­iz. Soykırım Sözleşmesi’ne taraf ülkeler için bağ layıcı olan bu kararın, İsrail’in kadın, çocuk, yaşlı ayırt etmeden ger çekleştird­iği saldırıla rının artık bir son bul masına vesile olmasını diliyoruz. Türkiye olarak ateşkesin tesisi ve kalı cı barışa giden yolun temi ni adına tüm gücümüzle çalışmaya ve Filistinli kar deşlerimiz­in yanında olmaya devam edeceğiz.
ULUSLARARA­SI Adalet Divanı’nda Gazze’deki insanlık dışı saldırılar­la ilgili alınan ihtiyati tedbir kararını değerli buluyor, memnuniyet­le karşılıyor­um. Filistinli masum sivillere yönelik işlenen savaş suç larının cezasız kalmama sı için sürecin takipçi si olmayı sürdüreceğ­iz. Soykırım Sözleşmesi’ne taraf ülkeler için bağ layıcı olan bu kararın, İsrail’in kadın, çocuk, yaşlı ayırt etmeden ger çekleştird­iği saldırıla rının artık bir son bul masına vesile olmasını diliyoruz. Türkiye olarak ateşkesin tesisi ve kalı cı barışa giden yolun temi ni adına tüm gücümüzle çalışmaya ve Filistinli kar deşlerimiz­in yanında olmaya devam edeceğiz.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye