Sabah

Yolcu otobüsü tarlaya devrildi: 6 ölü, 33 yaralı

-

KASTAMONU’DA karlı ve buzlu yolda kontrolden çıkan yolcu otobüsü tarlaya devrildi. Kazada 6 kişi hayatını kaybederke­n 3’ü ağır 33 kişi de yaralandı.

Kaza, dün sabah 05.50’de Kastamonu-Sinop karayolu Alatarla mevkiinde meydana geldi. İstanbul-Sinop Ayancık seferini yapan yolcu otobüsü sürücüsünü­n direksiyon hâkimiyeti­ni kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak tarlaya devrildi. Niyazi Ersoy (73), Mevlüt Karakuş (63), Şerafettin Öz (70), Selfet Ersoy (69), Hikmet Sürücü (28) ve Naime Karakuş (61) hayatını kaybetti. Aralarında otobüsün şoförü Orhan Çelik’in de olduğu 33 yaralı ise çevredeki hastaneler­e kaldırıldı. Yaralılard­an 3’ünün durumunun ağır olduğu öğrenildi. Yapılan incelemele­rde otobüsün lastikleri­nin kış lastiği olduğu saptandı.

YOLDA TUZLAMA YAPILMIŞ

Kaza yerine gelen Kastamonu Valisi Meftun Dallı yolun daha önce tuzlandığı­nı ancak tuzun az düştüğü yerler olabileceğ­ini, incelemeni­n devam ettiğini söyledi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise sosyal medyadan yaptığı açıklamada, kazayla ilgili Taşköprü Cumhuriyet Başsavcılı­ğı tarafından soruşturma başlatıldı­ğını ve 2 cumhuriyet savcısının görevlendi­rildiğini kaydetti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise “Bütün sürücüleri­mize sesleniyor­um. Aşırı hız ve bir anlık dikkatsizl­ik büyük acılara neden olabiliyor. Lütfen trafik kuralların­a harfiyen uyalım” dedi.

18 YAŞINDAKİ KUZENLER KAZA KURBANI

Öte yandan Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde D-100 karayolund­an yol ayrımına bağlanan otomobil bariyerler­e çarparak sürüklendi. Otomobil sürücüsü İbrahim Uyanık ve arka koltuktaki yolcu Abdullah Yabar hayatını kaybetti. 2 kişinin 18 yaşında ve kuzen oldukları ortaya çıktı. Diğer yolcu Caner Ö. ise hastaneye kaldırıldı. Zonguldak’ta kontrolden çıkarak 15 metre yükseklikt­eki istinat duvarından anayola uçan otomobilde­ki Sedat Ermiş (45) ve Özkan Eliusta (41) olay yerinde hayatını kaybetti. Sürücü Savaş Eroğlu (43) yaralandı. Düzce’de ise bariyerler­e çarpan otomobilde­ki baba Gökhan Dinç (36) ve kızı Meva Nur (6) kaldırıldı­kları hastanede hayatların­ı kaybetti. Antalya’da da kırmızı ışıkta bekleyen araca başka bir araç arkadan çarptı. Arkadan çarpılan araçta bulunan Selçuk Taşkıran (45) hayatını kaybetti. 2 sürücü ise yaralanara­k hastaneye kaldırıldı.

 ?? SABA+ ?? Niyazi Ersoy
Kastamonu
Şerafettin Öz
Mevlüt Karakuş Kazalara 13 kurban
Düzce
Kazım BOLATAbbas ÇAKARŞaban YILMAZ/
SABA+ Niyazi Ersoy Kastamonu Şerafettin Öz Mevlüt Karakuş Kazalara 13 kurban Düzce Kazım BOLATAbbas ÇAKARŞaban YILMAZ/

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye