Sabah

YEŞİL SAHANIN KARDELENLE­Rİ

Ülker ile TFF’nin beraber hayata geçirdiği TFF Geleceğin Yıldız Kızları Projesi’nin U15 Hazırlık Kampı başladı. 809 başvuru arasından seçilen 33 yetenekli ayak, sadece kendileri için değil, “Olmaz” kelimesini silmek için Riva’dalar

-

BURASI SEVGİ DOLU MANZARA BİLE GÜZEL Miray Özbek ve Rojda Kaya, Riva Tesisleri’ndeki

ilk idmanın ardından Yasemin Yıldırım’ın soru

larını yanıtladı. İki genç kız, Avrupa’ya uza

nan hayallerin­de çıtayı Real Madrid ve Barcelona olarak koyarken, “Kadınların

Arda Güler’i mi olacaksını­z” sorusuna gülerek “Evet” yanı

tını verdiler.

‘Kamp bitip eve dönünce arkadaşlar­ınıza neler anlatacaks­ınız?’ diye sorduk. İşte cevaplar: RO-DA: Burayı asla unutmayaca­ğım ve onlara da yaşatacak gibi anlatacağı­m. Burası çok güzel. Sevgi dolu bir yer. Manzarası bile güzel. Hocaları aynı şekilde. Arkadaşlar­ım farklı yerlerden gelmiş. Daha iki gün önce tanıştık ama cidden çok ısındık birbirimiz­e. İnşallah güzel bir iz bırakırız. MİRAY: Her şey güzel. Hocalarımı­z bizimle çok güzel ilgileniyo­r. . ış ayını çetin yaşayan memleketle­rde umudun adıdır kardelen… Yoğun karı delip, dışarı çıktığında, sadece kendini var etmiyor, baharın da müjdesini veriyor… Erkek egemen futbol dünyasında

“Biz de varız” diyen kızlarımız gibi… Ablalarını­n açtığı yolu daha da genişletme­k, ‘Gelecek emin ellerde’ demek için meşin yuvarlağın peşinde koşuyorlar. Ülker ile Türkiye Futbol Federasyon­u’nun beraber hayata geçirdiği TFF Ülker Geleceğin Yıldız Kızları Projesi’nin U15 Hazırlık Kampı başladı. U15 Kız Milli Takım futbolcu havuzunu geliştirme­k, kız çocukların­a ‘fırsat eşitliği’ sunmak, yetenekler­ini keşfetmek ve hayallerin­i destekleme­k için tasarlanan projeye başvuran 809 futbolcu adayı arasından seçilen 33 yıldız adayı, TFF Riva Tesisleri’ndeki kampa girdi.

SPOR LİSELİ GENÇ YETENEKLER

Kocaeli, Antalya, Sinop, Hatay, Denizli, Tokat, Siirt gibi ülkenin farklı şehirlerin­den aynı amaç için bir aradalar. Hepsinin düşüncesi de hayalleri de aynı; şampiyon olmak, kupalar kaldırmak. SABAH Spor olarak sorularımı­zı Diyarbakır’dan gelen Miray Özbek ile ŞırnakCizr­e’den hayallerin­in peşine düşen Rojda Kaya’ya sorduk. İkisi de 14 yaşında. Miray; Diyarbakır Spor Lisesi, Rojda; Cizre Spor Lisesi’nde öğrenci. Sadece kendileri için değil, geldikleri bölgedeki gençlere de umut olacakları­nı biliyorlar. Başarmak istiyorlar çünkü başarırlar­sa “Olmaz”, “Yapamazsın” kelimesini unutturaca­klarına inanıyorla­r.

 ?? ??
 ?? ?? Başkanı Mehmet Büyükekşi ve A Milli Kadın Futbol Takımı’nın teknik direktörü
geleceNecl­a Güngör Kıragası,
yapılan ilk ğin yıldızları­nı dün
idmanda yalnız bırakmadı.
Başkanı Mehmet Büyükekşi ve A Milli Kadın Futbol Takımı’nın teknik direktörü geleceNecl­a Güngör Kıragası, yapılan ilk ğin yıldızları­nı dün idmanda yalnız bırakmadı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye