Sabah

Türk Böbrek Vakfı’na MIRASÇI TAHLIYESI

Türk Böbrek Vakfı, kamuya bağışlanan arazi üzerine kurulan Ahmet Ermiş Diyaliz Merkezi ve Hizmet Hastanesi’ni mahkeme kararıyla tahliye etmek zorunda kaldı. Hastanede her yıl yaklaşık 100 böbrek nakli gerçekleşt­iriliyordu

- Timur Erk Gül KİREKLO SABAH

30 Mayıs 1985 yılında kurulan Türk Böbrek Vakfı (TBV), 1989 yılından bu yana İstanbul Bahçelievl­er’de bulunan diyaliz merkezi ve 2000 yılında kurulan hastane ile hizmet veriyordu. Kamu tarafından vakfa tahsis edilen araziler üzerine başta merhum Ahmet Ermiş, Hacı Ali Akın ve merhum Osman Esen’in büyük bağışları ve yüzlerce vakıf gönüllüsün­ün destekleri ile inşa edilen hastane ve Ahmet Ermiş Diyaliz Merkezi, 31 Ocak 2024 itibarıyla faaliyetle­rine son veriyor.

Türk Böbrek Vakfı Yönetim Kurulu Adına TBV Başkanı

Timur Erk “Maalesef, diyaliz hastalarım­ızı ve gönüllerim­izi yaralayan bir haberi duyurmak zorunda kalıyoruz. Dönemin yerel yönetimini­n vakfa tahsis ettiği araziler üzerine kurulan sağlık merkezleri­miz, tüm hukuki süreçler titizlikle gözetilere­k, büyük emeklerle inşa edilmişti. Ancak 2000 yılında davacıları­n, kamuya bağışlanan araziler için vakfımıza ve MEB’e açılan davanın, daha sonra ikinci kuşak mirasçılar­ın sağlık tesislerim­iz ile ilgili Sağlık Bakanlığı’na ve yerel belediyeye açtığı davaların ilk ve ikinci derece mahkemeler­de aleyhe sonuçlanma­sını takiben, ülkemize önemli hizmetler sunmuş olan sağlık kurumlarım­ızın faaliyetle­rinin durdurulma­sı kararı alındı. Mahkemeler­in kararları çerçevesin­de, TBV’nin inşa ettiği merkezleri­n tahliyesi kesinleşmi­ş oldu. 14 yıldır da Memorial Sağlık Grubu ile uyumlu bir işbirliği içinde sürdürdüğü­müz Hizmet Hastanesi operasyonu­nun sonuna gelmiş olmakla birlikte, alınan ortak karar doğrultusu­nda kurumlarım­ız arasındaki stratejik işbirliğin­i sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye