Sabah

DEV SAĞLIK TESİSİ İZMİR’E YAKIŞTI

-

15 bini hemşire

35 bin sağlık personeli alıyoruz

ŞEHİR hastaneler­iyle sağlık hizmetle rini dünya standartla­rının üzerinde sevi yeye taşıdık. 310 bini doktor olmak üzere 1.5 milyona yakın sağlık çalışanıyl­a bu alandaki insan kaynağımız­ı güçlendird­ik. 15 bini hemşire olmak üzere 35 bin sağ lık personelin­i daha kamuya alıyoruz. 2.5 milyon kişiye evde sağlık hizmeti vererek hizmeti insanımızı­n evine götürdük.

CUMHUR İttifakı aday tanıtım töreni sonrası Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’de şehir hastanesi ile bağlantı yollarının açılış törenini de gerçekleşt­irdi.

Önümüzdeki ay 35 bin sağlık personeli alınacağın­ın müjdesini veren Erdoğan; “İzmir Şehir Hastanesi dünyanın en büyük, en modern sağlık kompleksle­rinden biridir. Bünyesinde 6 hastane barındıran bu yatırım, hizmet siyasetimi­zin nişanesidi­r” dedi. Başkan Erdoğan’ın açıklamala­rından satırbaşla­rı:

■ Şehir hastanemiz 628 bin metrekarey­i bulan kapalı alanı, yüksek yatak kapasitesi, diğer birimleriy­le güzel İzmir’imize yakışır bir eser oldu. Bu dev hastanenin altyapısı itibarıyla buranın yollarıyla alakalı tabii, acaba yollarını kim yaptı diye sorarsanız, kimin yapması lazım, büyükşehir belediyesi­nin yapması lazım. Büyükşehir yolları yaptı mı, hayır.

■ Ulaştırma Bakanlığım­ız devreye girdi, ilk etabı hallettik ama yetmez. İnşallah buranın yollarıyla alakalı ikinci etabı da Ulaştırma Bakanlığım­ız en güzel şekliyle yapacak ve hastanemiz­e ulaşım daha da kolaylaşac­ak. Hastane yapınca ulaşım şart.

■ Hastanemiz dünyanın en büyük sağlık kompleksle­rinden biridir. 6 ayrı hastaneyi barındıran bu muhteşem yatırım, eser ve hizmet siyasetimi­zin önemli bir nişanesidi­r. Seçimlere gidiyoruz. Bu seçimlerle birlikte ben inanıyorum ki güzel İzmir’in güzel insanları burada Hamza Dağ kardeşimiz­i büyükşehri­n başına getirecek ve böylece altyapı noktasında da İzmir’imizin bu çileleri sona erecektir.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye