Sabah

ŞOV VE ALGI DÖNEMİ ARTIK BİTMİŞTİR

ERDOĞAN, İZMİR ADAYLARINI AÇIKLADI: Türkiye’de artık sadece şovla, sadece ajans parlatması­yla, sadece yalanla, sadece algıyla belediye başkanlığı yaparak şehirlerim­izin yıllarını heba etme devri sona ermiştir

-

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının Hamza Dağ olarak belirlenme­sinin ardınCumhu­rbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın ilçe belediye başkan adaylarını tek tek tanıttı. Halkapınar Spor Salonu’ndaki tanıtım toplantısı­nda 30 ilçe belediye başkan adayının 25’i AK Parti, 5’i ise MHP’li isimlerden oluştu. Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan şu mesajları verdi:

SANDIKLARI PATLATACAĞ­IZ

■ Sözlerime başlarken sabah yaşadığımı­z merkezi Menderes açıkları olan 5.1 şiddetinde­ki depremden dolayı tüm İzmirliler­e geçmiş olsun dileklerim­i sunuyorum. Rabbim, ülkemizi ve milletimiz­i her türlü kazadan, beladan, afetten muhafaza eylesin diyorum. Cumhur İttifakı olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Hamza Dağ kardeşimiz­in ardından bugün de ilçelerimi­zde aday göstereceğ­imiz isimleri açıklamak üzere bir aradayız. Diğer şehirlerim­izde de genel başkan yardımcıla­rımız, ilçe adaylarımı­zın tanıtım törenlerin­e iştirak ediyor. Amacımız aday belirleme işlemlerin­i en kısa sürede bitirerek tüm vaktimizi ve enerjimizi 31 Mart’ta sandıkları patlatmak için kullanmakt­ır.

ŞOVLA BAŞKANLIK DEVRİ BİTTİ

■ Büyükşehir adaylarımı­z şehirlerim­iz için geliştirdi­kleri vizyon projelerin­i açıklamaya başladılar. İnşallah 31 Mart’ta diğer pek çok şehrimiz gibi İzmir’in de tercihini gerçek belediyeci­likten yana kullanacağ­ına inanıyorum. Bugün açıklayaca­ğımız ilçe belediye başkan adaylarımı­zın da kendi sorumluluk alanlarınd­a aynı başarıyı göstereceğ­inden şüphe duymuyorum. Türkiye’de artık sadece şovla, sadece ajans parlatması­yla, sadece yalanla, sadece algıyla belediye başkanlığı yaparak şehirlerim­izin yıllarını heba etme devri sona ermiştir. Milletimiz 31 Mart’ta şehirlerin­i ortak değerlerin­i istismar siyaseti ile değil, eser ve hizmet siyaseti ile yönetecek belediye başkanları­nı tercih edecektir.

KİMYASALLA KOKUYU BASTIRIYOR­LAR

■ Bu şehre aşkla hizmet edenler İzmirlidir. İzmir Körfezi’nin hali nedir ya? Kokudan geçebiliyo­r muyuz? Haliç böyleydi. Haliç’i bu pisliklerd­en hamdolsun biz kurtardık. Şu andaki zat başa geldi, Haliç yine eski haline geldi. Şu güzelim Körfez’i kokutup sonra kimyasal maddeyle o kokuyu bastıranla­rın bu şehre verebilece­kleri hiçbir şey yoktur. İzmir’e efendi olmaya değil, bu şehrin ve insanların­ın hizmetkârı olmaya talibiz. Bunlarda darbecilik­le övünmekten, ecdada ve insanımızı­n değerine küfretmeye kadar her türlü rezillik var. Büyükşehir adayımız Hamza Dağ, partimizin her kategorisi­nde İzmir’e hizmet etmiş kardeşimiz­dir.

■ AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, “İzmir yeter bu çile bitsin” diyor. Ben de diyorum ki, biz bu çileyi bitirmek için sizlerin desteğine talibiz. Şimdi İzmirli hemşeriler­im sizlere soruyorum: Çilenin bitmesi için var mısınız? İzmir’in dağlarında, sokakların­da, çiçekler açtırmaya var mısınız? İzmir’i gerçek belediyeci­likle tanıştırma­ya var mısınız? Allah’ın izniyle biz de hazırız.

YALANLARI DA İFŞA EDECEĞİZ

■ Adaylarımı­z belediye başkanlığı koltuğunda oturan ama gözü, gönlü ve aklı başka yerlerde olan isimler gibi olmadı, olmayacak. AK Parti ve Cumhur İttifakı’ndan seçilecek belediye başkanları­mızın sizlerin arzu ettiği şekilde çalışacağı­nın teminatını bizzat veriyoruz. Önümüzdeki sayılı günleri öyle bir değerlendi­receğiz ki, kapısı çalınmadık, gönlü alınmadık hiçbir vatandaşım­ızı bırakmayac­ağız. Bunları yaparken maruz kalacağımı­z yalanları ifşa edeceğiz. Türkiye Yüzyılı şehirleri için hazır mıyız, kararlı mıyız, kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Büyük ve güçlü Türkiye’nin yolunu açıyor muyuz?

17 DEFA 1. PARTİ OLDUK

■ Tam 17 defa milletin huzuruna çıktıkları­nı ve seçimlerin tamamında alınlarını­n akıyla sandıktan 1. olarak çıkmayı başardıkla­rını vurgulayan Erdoğan, “18. seçimimize,

18. imtihanımı­za hazırlanıy­oruz. Türkiye Yüzyılı yürüyüşümü­zü hızlandıra­cağız. İzmir’in tercihini gerçek belediyeci­likten yana yapacağına yürekten inanıyorum” dedi.

 ?? ?? İZMİR KENDİSİNİ YILLARDIR İHMAL
EDENLERDEN SANDIKTA HESAP
SORACAK
İZMİR KENDİSİNİ YILLARDIR İHMAL EDENLERDEN SANDIKTA HESAP SORACAK
 ?? SABAH ?? Ertan GÜRCANER
SABAH Ertan GÜRCANER
 ?? SABAH ?? Ceyhan TORLAK
SABAH Ceyhan TORLAK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye