Sabah

Çinli elektrikli otolara fren

Çin·den ithal edilen elektrikli araçlar için getirilen bölge servis açma kuralı elektrikli otomobil pazarında deprem etkisi yarattı. Çinli markalar planlarını revize etmek zorunda kaldı

- UIuk.sandik#sabah.com.tr

Türkiye’de hızla büyüyen Çinli elektrikli otomobille­rin önünü kesmek için hazırlanan tebliğ işe yaradı. Birbiri ardına Türkiye’de lansman yapan Çinli markalar frene bastı. Bazıları Türkiye planlarını şimdilik rafa kaldırırke­n, bazıları da planlarını revize etmek zorunda kaldı. 2023 son çeyreğinde Türkiye otomotiv pazarına Atto 3 modeliyle giriş yapan Çinli BYD, D-SUV segmentind­e yer alan yeni modeli SEAL U’nun şarj edilebilir hibrit versiyonun­u getirmeye karar verdi.

Elektrikli araçların ithaline ilişkin yürürlüğe giren tebliğin ardından farklı bir süreç yönetmeye başladıkla­rını belirten BYD Türkiye Genel Müdürü İsmail Ergun, “Ürün stratejimi­zde değişiklik­ler yapmak durumunda kaldık ve bazı modellerin lansman tarihlerin­i öne çektik” dedi.

TÜRKİYE İÇİN ÜRETİM

BYD’nin Türkiye pazarı için öncelik tanıdığını ifade eden Ergun, şöyle devam etti: “Fabrika, üretim planlaması­nı kısa sürede değiştirer­ek Türkiye için esnek bir yaklaşım ortaya koymuş oldu. Bu sayede şarj edilebilir hibrit teknolojis­ine sahip BYD SEAL U DM-i modelimizi, yılın ikinci çeyreğinde Avrupa’da ilk ola- rak satışa sunan ülke olmaya hazırlanıy­oruz.”

Yılın ikinci çeyreğinde satışa sunulacak olan şarj edilebilir hibrit BYD SEAL, dört silindirli 72kW’lık 1.5 litrelik benzinli motoru, 145 kW’lık elektrikli motorla buluşturuy­or. 18.3 kWs Blade Bataryası’na sahip model, elektrikli otomobille­r gibi şarj ediliyor ve 80 km elektrikli sürüşe izin veriyor. Şehir içinde 110 km menzile kadar elektrikli olarak kullanılan model, bataryası boşaldığın­da benzinli motorla yol alıyor.

 ?? ?? 8’inci Vites
Ufuk SANDIK
8’inci Vites Ufuk SANDIK
 ?? ?? İsmail Ergun
İsmail Ergun

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye