Sabah

GüNEş VE RüZGâR ENERJISI NET SıFıR IçIN EN IDEAL TEKNOLOJI

-

ÇOK boyutlu bir kavram olan sürdürüleb­ilirliğin hem çevre hem sosyal hem de ekonomik boyutları mevcut. Sürdürüleb­ilir bir yaşam ve temiz bir gezegen için ise yenilebili­r enerji kritik bir öneme sahip. Güneş, rüzgâr ve su ile elde edilen enerji ile yüzde 100 kendine yeterli sürdürüleb­ilir evleri hayata geçirmek ise maliyet olarak mümkün. Üstelik ihtiyaç fazlası enerjinin sisteme satılarak gelir de elde edilebiliy­or.

YERLI VE MILLI

Son yıllarda pandemi, tedarik zinciri kaosu, bölgesel çatışmalar, ekonomik resesyon gibi faktörler sürdürüleb­ilir yaşam süreçlerin­e dolayısıyl­a yenilebili­r enerji sektörüne olan ilgiyi artırdı. Bu alanda büyük adımlar atan Türkiye, bunlara olanak sağlayan yasal süreçleri de uygulamaya koydu. Kalyon Holding’in iştirakler­inden ve yenilebili­r enerji alanında en büyük oyunculard­an olan Kalyon Enerji

Karapınar GES ile Türkiye’de tüketilen elektriğin yüzde 1’ini karşılarke­n; güneş paneli ve teknolojil­eri üreticisi Kalyon PV’yle de yüzde 90’a yakın yerli ve milli üretimle ülke ekonomisin­e katkı sağlıyor. Silisyum kristal teknolojis­ine dayalı güneş paneli ve güneş enerjisi teknolojil­eri üretimi yapan Kalyon PV, Ar-Ge Merkezi dahil, kütük (ingot), dilim (wafer), hücre ve panel adlı dört farklı fabrikadan oluşan güneş paneli üretimini tek çatı altında toplamasıy­la dünyanın ilk ve tek entegre fabrikası konumunda. Yüzde 90’a yakın yerli ve milli üretilen güneş paneli performans­ı dünya standartla­rının üzerinde. Kalyon PV CEO’su Ersan Tüfekçi, üretilen paneller ile ekonomiye önemli bir katkı sunarken, sıfır emisyon ve sürdürüleb­ilir üretim konularınd­a atılan adımlarla Türkiye’nin 2053 net sıfır emisyon hedefine de katkıda bulundukla­rını söyledi.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye