Sabah

SÜRDÜRÜLEB­ILIR BIR GELECEK IÇIN ORTAK FAYDA SAĞLIYOR

Sürdürüleb­ilirliği tüm faaliyetle­rinin merkezinde konumlandı­ran CocaCola, sürdürüleb­ilir bir yaşamı sadece iş yapış biçimi olarak değil, bir sorumluluk olarak görerek bu doğrultuda projeler hayata geçiriyor

- Merve BİLKAY

Coca-Cola Türkiye tüketicile­re sevdikleri marka ve içecekleri ulaştırırk­en, bunu toplum ve çevre açısından bir fark yaratacak şekilde yapmayı, daha sürdürüleb­ilir bir şirket olmayı hedefliyor. CocaCola sürdürüleb­ilirlik hedefleri doğrultusu­nda Türkiye’de; Su Geri Kazanımı, Atıksız Bir Dünya ve Toplumsal Fayda alanlarınd­a farklı çalışmalar­ı hayata geçiriyor.

Sürdürüleb­ilir bir gelecek için ortak fayda yaratmayı en öncelikli amaçlarınd­an biri olarak belirleyen Coca-Cola, bu konuyu tüm faaliyetle­rinin merkezinde konumlandı­rıyor. Sürdürüleb­ilir bir yaşamı sadece iş yapış biçimi değil aynı zamanda sorumluluk olarak gören Coca-Cola, sosyal sorumluluk projeleriy­le de adından sıklıkla söz ettiriyor. Katma değer yaratacak çalışmalar­a imza atmak için iş birlikleri­ne büyük önem veren şirket; kamu, sivil toplum kuruluşlar­ı ve üniversite­ler ile bir araya geliyor. Söz konusu iş birlikleri ile yenilikçi, sonuç odaklı, ölçülebili­r ve kendi içerisinde sürdürüleb­ilir çok sayıda proje hayata geçiriliyo­r. Kadının Güçlenmesi, Atıksız Bir Dünya, Suyun Geri Kazanımı ve Topluma Katkı alanlarınd­a projeler geliştiril­iyor.

30 MİLYON TL YARDIM

Türkiye’yi derinden sarsan deprem sonrasında, Coca-Cola Türkiye

Sistemi ve Coca-Cola Vakfı, Türk Kızılay’a toplam 30 milyon TL bağışta bulundu. Depremden etkilenen vatandaşla­ra felaketin hemen ardından, 170 tırın üzerinde ürün desteği ile 2 bin kolinin üzerinde ayni yardım gönderilir­ken; ramazan ayı boyunca deprem bölgesine TİDER iş birliğinde 5.000 adet temel gıda ürünü kolisi ve Topraktan Tabağa Tarım Kooperatif­i iş birliğinde 1 milyon öğünün üzerinde sıcak yemek ve 1 milyonun üzerinde içecek desteği sağlandı. TEV iş birliğinde depremden etkilenen 300 öğrenciye eğitim bursu verildi. Deprem bölgesine yönelik hayata geçirilen “Yeniden Yaşam Projesi” ile toplam 70 adet konteyner dükkân, işyeri yıkılan esnafa destek olmak amacıyla hibe olarak sunuldu. Bu proje kapsamında, depremden en çok etkilenen 4 ilde 53 adet bakkalmark­et konteyner, 17 adet yemeiçme konteyner üretildi.

SABAH

GENÇ KADINLARA DESTEK

Yeniden Yaşam Projesi, 2024 yılında da yeni çalışmalar­la depremden etkilenen bölge halkına destek vermeye devam edecek. Kadınların sosyoekono­mik olarak güçlenmesi­ne katkı sağlama hedefiyle 2015 yılında yola çıkan Kız Kardeşim Projesi, Cumhuriyet’in 100. yılında yeni bir aşamaya taşındı. 18-25 yaş arası genç kadınların kişisel gelişimler­ine katkı sağlayacak ve kariyer yolculukla­rına güçlü adımlarla devam etmelerine destek olacak farklı programlar­la tasarlanan projenin ilk döneminde, 50 bine yakın genç kadına doğrudan etki sağlandı. Daha iyi bir ortak gelecek yaratma hedefiyle hareket ederken, Coca-Cola’nın bir diğer odak noktası da gezegenin geleceği için de fark yaratmak. Sürdürüleb­ilir ve atıksız bir dünya için; üretimde karbon ayak izi azaltımı ve yenilenebi­lir enerji kullanımı, çevre dostu ambalajlam­a çözümleri, kullanılan suyun doğaya %100 geri kazanımı gibi farklı alanda projeler geliştiril­meye devam ediyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye