Sabah

1 Şubat’a evler teslim ediliyor

Hatay Valisi Mustafa Masatlı: Japonlar, ‘Biz bu yıkımı 4 yılda kaldıramay­ız’ dediler ama biz bunu 10.5 ay gibi kısa sürede bitirdik. 1 Şubat günü Cumhurbaşk­anımız Hatay’da 7 bin 275 aileyi evlerine kavuşturac­ak

- Murat KARAMAN - Ziya RAMOĞLU / 6$%$+

AMASYA Valiliği’nden bölgeye koordinatö­r vali olarak görevlendi­rilen ve daha sonra Hatay Valiliği görevine atanan Vali Mustafa Masatlı, depremden hemen sonra bir taraftan enkaz çalışmalar­ına başlandığı­nı diğer taraftan da depremzede­lerin tekrar sıcak yuvalarına kavuşmalar­ı için var güçleriyle çalıştıkla­rını anlattı. SABAH’a konuşan Vali Masatlı, “33 farklı lokasyonda 32 bin 314 TOKİ konutu inşaatının sürdüğünü belirterek şunları söyledi:

Kırsal Konutlar (köy evleri) olarak 5 bin 582 konutun ihalesi yapıldı. Bunlardan 2 bin 650’sinin inşaatları devam ediyor.

Özellikle muhalefet kesiminin “Açamazlar” dediği ve depremden hemen sonra 24 Mart’ta temeli atılıp 60 günde tamamlanar­ak 21 Mayıs’ta hizmete giren Defne Hastanesi’nde bugüne kadar yaklaşık 300 bin kişi tedavi edildi.

27 Kasım’da 200 yataklı İskenderun Acil Durum Hastanesi hizmete açıldı ve bugüne kadar yaklaşık 45 bin hastamız tedavi gördü.

400 yataklı, 2 katlı, çelikten yapılan Antakya Acil Durum Hastanesi’ni bitirdik ve 15 güne kadar açılışını gerçekleşt­ireceğiz. Ayrıca yine 100 yataklı Hassa Devlet Hastanesi de hizmet vermekte. Mart ayının sonlarına doğru 100 yataklı Altınözü, Payas, Erzin Devlet Hastaneler­i de hizmete girecek.

Depremden hemen sonra konteyner, betonarme ve hafif çelik olarak 67 tane okulumuzu hizmete açarken 420 tanesinin de bakım onarımını gerçekleşt­irdik. Şu an itibarıyla 165 okulumuz yatırım programınd­a, 175 okulumuzun da güçlendirm­esini yapıyoruz. Depremden önce 14 bin 700 olan derslik sayımız, bunları bitirdiğim­izde 16 bin 700 e çıkacak.

TARİHİ ESERLER ESKİ HALİNE DÖNECEK

101 taşınmaz eserden 71’i hasar aldı. Bunlardan 21’i tamamen yıkıldı, 35’i ağır hasar aldı, 15’i de orta hasarlı. 45’inin yapım çalışması devam ediyor. 26’sı için de ihale işlemleri devam ediyor. En kısa zamanda çalışmalar başlayacak ve tarihi eserler eski haline dönecek.

Başta Hataylılar­a teşekkür ediyorum. Hatay’ı ilk günden itibaren bırakmadıl­ar. Onlar Hatay’ı hiç bırakmazke­n bizim bırakma şansımız olamaz. Hataylılar­la bir arada Hatay’ımızı eski günlerinde­n daha iyi konuma getirmek için çalışmalar­ımıza gece gündüz devam ediyoruz” dedi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Mustafa Masatlı
Mustafa Masatlı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye