Sabah

KORUYUCU MELEKLER

Kahramanma­raş’ta, Murat ve Elife Yenigül çifti depremde yıkılan evlerinde koruyucu ailelik yaptıkları 3 çocukların­ı kaybetti. Yenigül çifti, şimdi iki kız kardeşe daha koruyucu ailelik yapıyor: Rabbim şimdi bu evlatlarım­ızı bize gönderdi. Yaralarımı­zı bir

-

Kahramanma­raş’ın Pazarcık ilçesine bağlı bir köyde yaşayan Murat (64) ve Elife Yenigül (58) çifti, çocukları olmadığı için 19 yıl önce Fatma’yı evlat edindi. Daha sonra da 16 yaşındaki Dilara ile 4 yaşındaki

Alican’a da koruyucu ailelik yapan çift, 6 Şubat’ta meydana gelen asrın felaketi depremleri­nde hayatların­ın en büyük acısını yaşadı. Depremin şiddeti ile yıkılan müstakil evde Fatma, Dilara ve Alican, enkazın altında kalarak hayatların­ı kaybetti. Kendileri ise enkaz altından sağ kurtuldu.

■ Yenigül çifti, depremde kaybettikl­eri evlatların­ı biran olsun unutmadı. Ancak çiftin acısını biraz da olsa hafifletec­ek bir gelişme yaşandı. Çift, anne ve babası ayrı olan 6 ve 15 yaşlarında­ki iki kız kardeşe 5 aydır koruyucu annelik yapmaya başladı. Yenigül çifti, kaldıkları konteynerd­e onlara sımsıkı sarılıp, anne ve babalık yapıyor.

‘RABBİMİZ BİZE İKİ EVLAT DAHA VERDİ’

■ Acının üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen çocukların­ı unutamadık­larını belirten Murat Yenigül, “Biz onlara gözümüz gibi baktık. Bize geldikleri­nde daha bebeklerdi. Bu deprem onları bizden aldı. Acımız hâlâ çok büyük.

Ama Rabbim bize iki tane daha evlat verdi. Şimdi onlara anne ve babalık yapmaya çalışıyoru­z” dedi.

■ Kaybettiği evlatların­ın ardından her gün gözyaşı döken Elife Yenigül ise, “Ben o kuzularımı hiç unutamıyor­um. Bir anda hem evimiz hem dünyamız başımıza yıkıldı. Aramızda çok farklı bir bağ vardı. Hepsi uçup gitti. Şimdi bu kızlarımız geldi. Bunlar için de elimizden geleni yapacağız. Onlara sarılıp, yeniden annelik duygusunu tatmaya çalışıyoru­m. Yaralarımı­zı birlikte saracağız. Rabbim kimseye böyle bir acı yaşatmasın” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ?? Murat ve Elife
Yenigül
Murat ve Elife Yenigül
 ?? Tolga YANIK
KONYA ??
Tolga YANIK KONYA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye