Sabah

Polonya plakalı araçla KAMUFLAJ

Santa Maria Kilisesi’ne yönelik silahlı saldırıyı düzenleyen iki saldırganı­n Türkiye’de 3 yıldır kaçak olarak bulundukla­rı, dikkat çekmemek için üzerinde reklam olan araç kullandıkl­arı belirlendi

- EmLr S20ER 0XVWDID KA<A

İstanbul Sarıyer’de bulunan Santa Maria Kilisesi’ne biri gözlüklü, başlarında kar maskeleri bulunan siyah kıyafetli 2 kişi tarafından düzenlenen ve Tuncer Murat Cihan adlı bir vatandaşın hayatını kaybettiği silahlı saldırıyla ilgili soruşturma sürüyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün kurduğu 150 kişilik ekip tarafından yapılan incelemele­r doğrultusu­nda; saldırıyı gerçekleşt­iren Tacikistan uyruklu A.K. (24) ile Rusya uyruklu D.T.’nin (37) de aralarında olduğu 51 şüpheli, 30’dan fazla adrese düzenlenen baskınla gözaltına alındı.

Şüpheliler­in 23’ünün sınır dışı edileceği, 28 şüphelinin ise İstanbul Emniyeti’ndeki yasal işlemlerin­in devam ettiği bildirildi.

Operasyond­a ele geçirilen 7.65 çapında bir silah, Polis Kriminal Laboratuva­rı’nda incelemeye alındı.

KAÇAK 2LARAK %8L8N8<2RLARDI

Başakşehir Güvercinte­pe’de gözaltına alınan iki kişiden, silahı ateşleyeni­n D.T. olduğu öğrenildi.

Zanlıların Türkiye’de kaçak olarak bulundukla­rı, Tacikistan uyruklu saldırganı­n 3 yıldır Türkiye’de olduğu, saldırı öncesinde telefonla irtibatlı oldukları ve terör örgütü DEAŞ sorumlular­ı tarafından telefonla yönlendiri­ldikleri iddia edildi.

Zanlıların, saldırıdan önce kiliseye gelerek keşif yaptıkları, ayin gün ve saatini özellikle seçtikleri, saldırı günü ise bölgeye Polonya plakalı bir araçla geldikleri tespit edildi.

Aracın bir yıl önce Türkiye’ye giriş yaptığı, aracı Türkiye’ye getiren kişinin ise çıkış yaptığı saptandı. Aracın Türkiye’de bulunduğu süre boyunca kullanıldı­ğına ilişkin bir tespit yapılamadı­ğı öğrenildi.

Zanlıların dikkat çekmemek için aracın üzerine reklam yapıştırar­ak kamufle olmaya çalıştıkla­rı anlaşıldı.

Saldırıda hayatını kaybeden Tuncer Murat Cihan’ın (52) hedef olmadığı ve zanlıların karşıların­a çıkan ilk kişiyi öldürdükle­ri ifade edildi. Saldırganl­arın, kiliseye giriş anına ilişkin görüntüler­i ortaya çıktı.

Diğer taraftan İstanbul Latin Katolik Cemaati Episkoposu ve Papalık Vekili Massimilia­no Palinuro, kiliseyi ziyaret etti. Kilisenin avukatı Afşin Hatipoğlu da kilisenin perşembe gününe kadar ibadete kapalı olacağını belirtti.

Saldırı kurbanı uğurlandı

SALDIRIDA hayatını kaybeden

Tuncer Murat Cihan, Kâğıthane Nurtepe Cemevi’ndeki cenaze töreninin ardından

Hasdal Mezarlığı’nda son yolculuğun­a uğur landı.

Törene İBB Belediye Başkanı Ekrem

İmamoğlu, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, İstanbul Latin Katolik Cemaati Episkoposu ve Papalık Vekili Massimilia­no Palinuro, Kağıthane Kaymakamı Niyazi Erten ve Cihan’ın ailesi katıldı.

Tuncer Cihan’ın ablası Özlem Cihan, Tuncer’in yüzde 80 zihinsel engelli olduğunu belirte rek, “5 yaşındaki bir çocuk aklına sahipti. Müslüman, emekli, bekârdı. Annemle kalıyor du. Bugün de 2 aydır gittiği bu kiliseye gelmiş. Cemaat de çok seviyormuş onu. Kilisede vakit geçiriyor, yemek yiyormuş. Melek gibi birini öldürdüler” şeklinde açıklamada bulundu. Anne Nuriye Cihan da, “Oğlum sana nasıl kıy dılar. Keşke cenazende değil de düğününde bu kadar kalabalık olsaydı” diyerek ağıt yaktı.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye