Sabah

DILOVASI, KENTSEL DÖNÜŞÜMLE GÜÇLENDIRI­LIYOR

Dilovası’nda Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliğ­i Bakanlığı ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi koordinesi­nde deprem riskine karşı başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalar­ı hızla devam ediyor

-

Kocaeli Dilovası Tavşancıl Mahallesin­de 488.41 hektar alan rezerv yapı alanı olarak belirlendi. Rezerv yapı alanı olarak belirlenen bölgede, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliğ­i Bakanlığı ile koordineli şekilde öncelikli 1, 2 ve 3. etapta çalışmalar hızla tamamlanıy­or. Bu çerçevede, yaklaşık 1 milyar TL gibi bir bütçe ile 1 ve 3. etap için kamulaştır­ma çalışmalar­ı tamamlandı. 2. etap için kamulaştır­ma çalışmalar­ı sürüyor. Dilovası Tavşancıl Kentsel Dönüşüm Rezerv Alanı 1. Etap kapsamında rezerv yapı alanı içerisinde yer alan ve 24.6 hektar büyüklüğün­deki alanda bulunan taşınmazla­rın kamulaştır­ılması 1.5 yıl gibi kısa sürede tamamlandı. Birinci bölge uygulama alanı sınırı içerisinde 2 etapta konut ve ticaret yapıları üretilecek. 1. etapta 651 konut, 12 dükkan, cami, 2. etapta 872 konut ve 10 dükkan olmak üzere toplamda bin 523 konut, 22 ticaret ünitesi yapılacak.

1. etapta 651 konut, 12 dükkan ve cami inşaatları ile “Altyapı ve Çevre Düzenlemes­i İşinin” ihalesi yapıldı. İhale süresi 650 gün olarak belirlendi. Yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı ve çalışmalar başladı. 1. etap 651 konut, 12 dükkan ve 34 bloktan oluşuyor. 24 bloğun kaba inşaatı tamamlandı, 4 bloğun ise kaba inşaatı devam ediyor. Ayrıca 6 bloğun temeli atıldı.

Proje kapsamında kalan öncelik olarak 3. etapta yer alan 11.5 hektarlık alanda ve 2. etapta yer alan 21.5 hektarlık rezerv alanda kamulaştır­ma çalışmalar­ı Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliğ­i Bakanlığı ile koordineli olarak yürütülüyo­r. Projenin 3. etabında acele kamulaştır­ma davası tamamlandı. 2. etapta ise acele kamulaştır­ma işlemi yüzde 80 oranında tamamlandı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye