Sabah

Hakeme iş düşmedi

- Fenerbahçe’yi seyrediyor­sun gergin, Galatasara­y’ı seyrediyor­sun o da gergin. İki gergin kol kola gidiyorlar. Dün gece

ilk yarı Gaziantep bir deplasman takımı nasıl oynaması gerekiyors­a öyle oynadı. Çok katı defans yapmadılar, iyi toplarla çıktılar, pozisyonla­r da buldular. Galatasara­y ise bir türlü istediğini yapamadı. Sarı-kırmızılıl­ar ilk yarıda golü bulup da devreyi berabere kapatamadı. Haliyle strese girdiler.

İkinci devre Galatasara­ylı oyuncular içeride doğru işler yaptılar. Kenarda Okan Buruk da doğru işler yapınca maç döndü. Aslında ikinci yarı Okan Buruk taze kuvvetleri alırken, Gaziantep Teknik Direktörü Sumudica seyretti. Ne zaman mağlup duruma düştü, o zaman aklı başına gelmeye başladı. Kenarda oturmak maç seyretmek değil. Okan Buruk dün gerekli değişiklik­leri yaparak oyuna ve maça ağırlığını koydu.

Tamam iki takım arasında kalite farkı var ama Gaziantep ikinci devre bu kadar mahkum oynamamalı­ydı. Deplasmand­a kendinden daha kaliteli ayaklara sahip bir takıma karşı bu kadar mahkum oynarsan defans nefes alamaz, yorulur ve hata yapmaya başlar. “Bu sıcağa kar dayanmaz” derler ya, maç o hale geldi ve Galatasara­y’ın ataklarına Gaziantep dayanamadı. Sarıkırmız­ılılar maçı koparıp aldı. Galatasara­y seyircisi, takımı için büyük avantaj. Bir de şu var, 5 şutun da direkten dönmesi sarı-kırmızılıl­ar için büyük şanssızlık­tı haliyle. Tabiri caizse dün akşamki maçta toplar da direkten döndü, Galatasara­y da. Hakem Arda Kardeşler’e fazla iş düşmedi, kötü de maç yönetmedi.

Tabiri caizse dün akşamki maçta toplar da direkten

döndü, Galatasara­y da.

G.Saray bu sezon 23 Süper Lig maçında 60 puan toplarken, 1999-2000’den bu yana

en yüksek puanına ulaştı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye