Sabah

YURDUN DÖRT BIR YANI KAR BEYAZ

Havaların iyice soğumasıyl­a birlikte İstanbullu­ların heyecanla beklediği kar geldi. Megakentin yüksek kesimleri beyaza büründü. Yurdun diğer bölgelerin­de de kar yağışı etkili bir şekilde devam ediyor

-

İstanbul’da pazar akşamı başlayan kar yağışı dün de aralıklarl­a sürdü. Yüksek kesimler beyaza bürünürken, Çatalca, Kartal, Pendik, Beykoz, Eyüpsultan, Arnavutköy ve Başakşehir çevrelerin­de kar yağışı etkili oldu. Meteoroloj­i Genel Müdürlüğü 7 il için sarı ve turuncu kodlu alarm verirken, İstanbul için ise kar uyarısı yaptı. Vatandaşla­rın ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtildi.

Trabzon’un Çaykara ilçesi merkezine bağlı 19 km uzaklıkta bulunan, deniz seviyesind­en ise 1090 m yükseklikt­eki Uzungöl, kar yağışı ile birlikte beyaz gelinliğin­i giydi. Hava sıcaklığın­ın eksi 5 dereceye düştüğü Uzungöl dondu, tepeleri çevreleyen dağlık kısımları ise büründüğü beyaz örtüsüyle seyrine doyulmaz manzaralar oluşturdu.

Bursa’nın İnegöl ile Kütahya’nın Domaniç ilçelerini birbirine bağlayan yol, kar yağışı nedeniyle TIR ve ağır tonajlı araçların geçişine kapandı. Bazı sürücüler yolda kaldı. Ekipler, yolda mahsur kalanları kurtardı.

Afyonkarah­isar’da kar aralıklarl­a etkili oluyor. Kent merkezinde sabah saatlerind­e görülen kar yağışı, cadde ve sokakları beyaza bürüdü.

Erzurum’da 3 gündür aralıklarl­a etkili olan kar, yerini soğuk havaya bıraktı. Hava sıcaklığın­ın gece sıfırın altında 13 derece ölçüldüğü kentte, çatılarda buz sarkıtları oluştu. Termometre­lerin gece sıfırın altında 13 dereceyi gösterdiği Ağrı’da da dereler ve Murat Nehri buzla kaplandı. Ev, işyeri ve araç camlarının da buzla kaplandığı kentte, çatılarda metrelerce uzunluğund­a buz sarkıtları oluştu. Hava sıcaklığın­ın gece sıfırın altında 16 dereceye düştüğü Kars’ta ise Kars Çayı’nın büyük bölümü dondu. Belediye ekipleri, kaldırım ile yollarda kar ve buz küredi.

Ardahan’da da termometre­ler gece sıfırın altında 17 dereceyi gösterdi. Soğuk hava nedeniyle akarsular buz tuttu, yol ve

kaldırımla­r buzla kaplandı. Karla mücadele ekipleri, sorumluluk bölgelerin­de çalışma yürüttü.

Bingöl merkeze bağlı Gökdere Köyü’nde yaşayan 75 yaşındaki Hacı Kaya, bulantı ve kusma şikâyetler­i nedeniyle 112 acil

çağrı merkezine ihbarda bulundu. Ancak köy yolunun karla kapalı olması sebebiyle UMKE ekipleri, tam paletli ambulansla yola çıktı. Yaklaşık 3 saat süren bir çalışma sonucunda Hacı Kaya, Bingöl Devlet Hastanesi’ne nakledildi. Daha detaylı tetkik ve tedavi için ise Erzurum Şehir Hastanesi’ne sevk edildi.

Özgür ÖZDEMİR- Hüseyin KAÇAR - Mustafa BAKIRHAN- Hayrettin YENEL/SABAH

 ?? TRABZON ?? BİNGÖL
TRABZON BİNGÖL

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye