Sabah

DEPREM BÖLGESINDE 6.5 MILYAR HASAR ÖDEDIK

Yüzyılın felaketini­n üzerinden neredeyse bir yıl geçti. Yaraların sarılması konusunda çaba sarf eden sigorta sektörünün en büyük firması Türkiye Sigorta, bölgede depremzede­lere 6.5 milyar liralık hasar ödemesi yaptı

-

Türkiye 2023'e yüzyılın felaketi ile başladı. O günden bu yana bölgede oluşan yaraların sarılması için herkes elinden geleni yapıyor. Sigorta sektörü de bölgede aktif çalışmalar yürüttü.

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan ve 11 ili etkileyen deprem felaketini­n ilk gününden itibaren bölgede, sahada oldukların­ı belirten Türkiye Sigorta Genel Müdürü Taha Çakmak, “Deprem sonrasında bölge insanımıza muallak hasarlar dahil 6.5 milyar TL hasar ödemesi gerçekleşt­ireceğiz. Hayat sigortası tarafında ise 378.3 milyon TL ödeme yaptık. Ancak elbette; görevimiz sadece hasarların karşılanma­sıyla bitmiyor. Yapılacak çok iş, sarılacak çok fazla yara var. Bizim işimiz riskleri yönetmek ve bunun içinde yeri geldiğinde hasar ödemek de var. Bu bakış açısıyla bölgeye can suyu olduk; işimize ara vermeden devam ettik. Depremden sonra da bölgede; sağlık, kasko, trafik gibi özel sigortalar­dan nakliyat, yangın, mühendisli­k gibi sigortalar­a kadar farklı ürünlerle güvence sunmayı sürdürdük” dedi. poliçe üretimimiz­in yüzde 13'ünü oluşturuyo­r. Hali hazırda; Türkiye Sigorta Dayanışma Obası'ndaki 90 Kırgız çadırında, 350 depremzede­mizi ağırlamayı sürdürüyor­uz. Bundan böyle de depremin açtığı derin yaraların iyileşmesi yönünde elimizden gelen çabayı sarf etmeye devam edeceğiz” değerlendi­rmesinde bulundu.

YÜZDE 136 BÜYÜME

2023 yılını yüzde 136 büyüme ve 60 milyar TL prim üretimi ile kapatan Türkiye Sigorta; 2024 yılında da güçlü finansal yapısını koruyarak, enflasyonu­n üzerinde dengeli bir büyüme sağlamayı hedefliyor. Çakmak, “2024'ü kendimiz için ‘verimlilik yılı' olarak görüyoruz. 2024 yılında da hem hayat hem hayat dışında liderliğim­izi pekiştirec­eğiz. Ayrıca, kasko ve sağlık gibi bireysel ürün gruplarınd­a öncü olarak etkinliğim­izi daha da geliştirip; yangın, iş yeri ve ticari poliçelerd­e sektörün yön belirleyic­isi olmaya devam edeceğiz. Kârlılığı önemsiyoru­z. Bu doğrultuda, şirketimiz­in güçlü bilanço ve kârlılık yolcuğunu 2024 yılında da sürdürerek; pazar payında dengeli ve sağlıklı büyüyeceği­z” dedi.

 ?? ?? Taha Çakmak
Taha Çakmak

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye