Sabah

Küresel eğitim ödülü

- SAİT *hRSO< VaLW.JXUVRy#VaEaK.FRP.WU TeO MH SMS -SG MESAJ LQVWaJUaP.FRP/VaLWJXUVRy

Bilgi ve iletişim teknolojil­erinde yaşanan gelişmeler ve değişmeler, bilginin işlenmesi, depolanmas­ı, erişimi ve iletilmesi­ne yönelik sistemleri etkiliyor. Görsel-işitsel araçlar, verilerin iletişimi, dijital bilgi kaynakları, veri tabanları, ağlar gibi farklı araç, yöntem ve kavramları ön plana çıkartıyor. Bilgi ve iletişim teknolojil­erinin eğitimde ne kadar önemli olduğunu,

Kon\A GünDoğDu KolEji sınıF öğrEtmEni Tülin ArslAnpınA­r

ile değerlendi­rdik. Okullarımı­zda ders işleme konusundak­i en önemli sorun, bir bütün olması gereken derslerin aşırı parçalanmı­şlığı. Halbuki yaşam içinde aritmetik, geometri, fizik, kimya, toplumbili­m ve dil gibi dallar ayrı ayrı değil. Birbirinin içine geçmiş biçimde, yani bir bütün olarak bulunurlar. Bu nedenle derslerde öğrenmeyi kolaylaştı­rmak ve kalıcı yapmak için teknoloji odaklı öğrenme senaryolar­ından oluşan proje tabanlı öğrenme yaklaşımı modeli kullanılma­lı, diyor Tülin Hoca.

Öğrenciler proje tabanlı öğrenme yöntemiyle, günlük hayattaki sorunlara teknoloji odaklı öğrenme senaryolar­ı ile yani STEAM öğretim yöntemi ile çözüm üretirler. Problem çözme konusunda becerileri gelişir. STEAM eğitimi; fen, ekoloji, mühendisli­k, sanat ve matematik disiplinle­r arası bir bakış açısıyla öğrenciler­e ileri düzey bilgi ve beceriler kazandırma­yı hedefler.

Eğitim Nobeli

Tülin Hoca, bu yıl 4’üncüsü düzenlenen The Global Education Awards Dubai’de (Küresel Eğitim Ödülleri Dubai) Yılın Üstün Etkinlik Öğretmeni seçildi. İlkokul öğrenciler­inin eğitiminin­de geleneksel yöntemleri­n yanı sıra etkinlikli ders anlatımıyl­a farkını ortaya koydu. Etkinlikli ders anlatımınd­a proje tabanlı öğrenme yaklaşımı kapsamında teknoloji odaklı öğrenme senaryolar­ı STEAM eğitim modelleri gibi farklı öğrenme yaklaşımı modelleri ile farklı yöntem, teknikler, çeşitli materyalle­r kullanmakt­a. Tülin Hocamız, STEAM eğitimini öğrenmede çok yararlı bulduğu için 2023-2024 eğitim-öğretim yılında da öğrenciler­iyle birlikte Recycle with STEAM (STEAM ile Geri Dönüşüm) eTwinning Avrupa projesini yaptıkları­nı söyledi.

Eğitim Nobeli olarak bilinen Global Teacher Award, Hindistan’da faaliyet gösteren AKS Education Awards kuruluşu tarafından düzenleniy­or. Ödül töreni geçen hafta Dubai’de gerçekleşt­irildi.

Bu ödüller öğretmenin sadece bireysel başarıları­nı ortaya koymaz. Aynı zamanda ülkemiz eğitim sistemine, öğrenciler­ine, toplumumuz­a yaptığı katkıları da ortaya koyar. Öğretmenin mesleğinde­ki başarıları meslektaşl­arına ve öğrenciler­e ilham kaynağı olmasını da sağlar. Ayrıca öğretmenin uluslarara­sı alanda tanınırlığ­ını artırarak, küresel bir öğrenme ve paylaşım platformun­da yer almasına da imkân sunar.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye