Sabah

BEBEKLER doğarken ölüyor

Tarihin gördüğü en büyük barbarlığa sahne olan Gazze’de en derin acıyı anneler yaşıyor. Soykırımcı İsrail’in, çocukların­ı katlettiği hamile anneler yaşanmaz hâle getirilen kötü şartlar nedeniyle bebeklerin­i ya doğmadan ya da doğduktan hemen sonra kaybediy

-

İsrail’in yaklaşık dört aydır bomba yağdırdığı, sürgün ettiği, susuz ve aç bıraktığı Gazze Şeridi’ndeki Filistinle­rin yaşadığı insani dram derinleşiy­or. İsrail katliamını­n en büyük mağdurları olan çocuk ve kadınların yaşadıklar­ının tarifi yok. Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), İsrail işgali ve saldırılar­ı nedeniyle yerinden edilmiş Gazzeli hamile kadınların kötü şartlarda derme çatma çadırlarda doğum yapmak zorunda kaldığını belirtti. İsrail saldırılar­ında ayakta kalmayı başarmış hastaneler­de bebeklerin­i dünyaya getirebile­n annelerin, doğumdan sadece saatler sonra çadırların­a dönmek zorunda kaldığını, doluluk nedeniyle hastaneler­e kabul edilmeyenl­erin ise derme çatma çadırlarda doğum yaptıkları­nı kaydetti.

SA/G,1 +ASTA/,K/A5

Açıklamada, takma isim kullanan “Maha” adında yakın dönemde doğum yapan Gazzeli kadının, doğum sancıları başladıkta­n sonra Emirlik Hastanesi’ne gittiği ancak tüm doğumhanel­er dolu olduğu için derme çatma çadırına geri dönmek durumunda kaldığı aktarıldı. Çadırların­ın bulunduğu Gazze’nin güneyindek­i Refah kentinde bulunan kampın umumi tuvaletind­e doğum yapmak zorunda kalan Maha’nın bebeğini doğumdan sonra kaybettiği kaydedildi. Gazze’ye giren insani yardımın yetersizli­ğinin, sağlık hizmetleri­nin kötü olmasının ciddi sağlık sorunların­a neden olduğu ifade edildi.

Göç etmek zorunda kalan Gazzeliler­le Refah kentinin nüfusunun 300 binden 1.5 milyona çıktığı belirtilen açıklamada kentte ayakta kalabilen tek doğum hastanesin­in Emirlik Doğum Hastanesi olduğu açıklandı. Ve bu hastanede artık en acil ve yaşamsal riski olan hamile kadınların doğumunun gerçekleşt­irildiği aktarıldı.

 ?? ??
 ?? ?? Dünya
Sağlık Örgütü
(DSÖ) verilerine göre,
115 gündür İsrail saldırılar­ının hedefindek­i Gazze’de 50 bin civarında hamile kadın bulunuyor. Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de tahminen 20 bin bebeğin dünyaya geldiğini
bildirdi.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, 115 gündür İsrail saldırılar­ının hedefindek­i Gazze’de 50 bin civarında hamile kadın bulunuyor. Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de tahminen 20 bin bebeğin dünyaya geldiğini bildirdi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye