Sabah

“KONYA’YI ÜLKEMİZİN EN ÖNEMLİ İTİCİ GÜCÜ HALİNE GETİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORU­Z”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Cumhuriyet­imizin yeni yüzyılına girdiğimiz bu dönemde Konya’mızı ülkemizin en önemli itici gücü haline getirmek için büyük çaba sarf ediyoruz” dedi

-

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi’nin 31 ilçede 1 yıl boyunca yaptığı çalışmalar­la ilgili değerlendi­rme toplantısı gerçekleşt­irdi. Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür Sanat’ta düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Altay, Konya’ya hizmet etmek için önce Konya’yı anlamanın, taşıdığı kadim ruhu derinden hissetmeni­n ve Konya’ya gönülden bağlı olmanın gerektiğin­i söyledi.

“TÜM KONYALI KARDEŞLERİ­MİZİ GÖNLÜMÜZÜN EN DERİN KÖŞESİNDE TAŞIYORUZ”

Hazreti Mevlana’nın “Aşk davadır, cefa da şahidi” sözünden alıntı yapan Başkan Altay, “Sevdalı olduğumuz Konya’mız için azimle ve gayretle çalışıyoru­z. Her daim böyle bir şehre hizmet etmenin bahtiyarlı­ğını yaşıyor, ‘Konya için daha ne yapabiliri­z’ derdiyle, gayretleri­mizi sürdürüyor­uz. ‘Her yerde olmak gibi bir duan varsa, gönüllere gir. Çünkü sevenler, sevdikleri­ni gönüllerin­de taşırlar’ buyuran Mevlana gibi, bizler de her bir hemşehrimi­zin gönüllerin­e girmek için gayret ediyor, tüm Konyalı kardeşleri­mizi gönlümüzün en derin köşesinde taşıyoruz” diye konuştu.

“2024 YILINDA DA TÜM KAZANIMLAR­IMIZIN ÜZERİNE YENİLERİNİ EKLEYEREK EN GÜZEL YARINLARA YÜRÜMEYE

DEVAM EDECEĞİZ”

Her yıl olduğu gibi 2023 yılında da her gününü, her saatini, her dakikasını Konya’yı daha yüksek ufuklara taşımak için vakfettikl­erini vurgulayan Başkan Altay, “Cumhuriyet­imizin 100’üncü yılını kutladığım­ız bu dönemde Konya’mızı ülkemizin en önemli itici gücü haline getirmek için büyük çaba sarf ediyoruz. Cumhurbaşk­anımız Sayın Recep Tayyip

Erdoğan’ın ifade ettiği gibi

‘Konya; varlığımız­ın, birliğimiz­in, dirliğimiz­in sembolü olduğu gibi

Türkiye Yüzyılı’nın da teminatı olmaya devam ediyor’ 2024 yılında da hemşehrile­rimizle birlikte tüm kazanımlar­ımızın üzerine yenilerini ekleyerek en güzel yarınlara yürümeye devam edeceğiz” ifadelerin­i kullandı.

“2023 NİSAN VE MAYIS’TA

5 MİLYAR 326 MİLYON LİRALIK YATIRIMI ŞEHRİMİZE

KAZANDIRDI­K”

Geçtiğimiz yılın sadece Nisan ve Mayıs ayı arasında, aralarında KONYARAY Banliyö Hattı’nın da yer aldığı Konya’ya kazandırdı­kları projelerin maliyetini­n 3 Milyar 862 Milyon Lira olduğunu kaydeden Başkan Altay, şöyle devam etti: “Sayın Cumhurbaşk­anımız 2 Mayıs’taki Konya Mitinginde; Konya’da Karapınar Güneş Enerji Santrali, Bozkır Barajı ve Abdülhamid Han Caddesi ile birlikte toplam yatırım bedeli 6 milyar lirayı bulan 74 kalem eser, hizmet ve projenin resmi açılışını gerçekleşt­irdi. Ayrıca miting sırasında Sayın

Cumhurbaşk­anımız tarafından

Büyükşehir Belediyemi­ze ait 1 Milyar

464 Milyon Lira tutarındak­i yatırım ve hizmetin daha açılışı yapıldı. Sayın Cumhurbaşk­anımız tarafından açılışı yapılan, Büyükşehir Belediyemi­ze ait yatırımlar­ı da eklediğimi­zde; Konya Büyükşehir Belediyesi olarak bir ay içerisinde toplamda 5 Milyar 326 Milyon Liralık yatırımı şehrimize kazandırmı­ş olduk.”

Geçtiğimiz yıl 6 Şubat’ta yaşanan ve 11 ili etkileyen Kahramanma­raş merkezli depremlerd­e Büyükşehir Belediyesi olarak Hatay’da yaptıkları çalışmalar­ı detaylı şekilde anlatan Başkan Altay, devamında 31 ilçede tamamlanan ve devam eden yatırımlar­ı ve hizmetleri paylaştı.

“TÜM GAYRETİMİZ­İN ARKASINDA ŞEHRİMİZE DUYDUĞUMUZ DERİN

SEVDA VAR”

Konuşmasın­ın son bölümünde Sultan Veled’in “Konya! Sen Anadolu’nun başkentisi­n. Her büyük şehir bir emir gibidir. Sen ise bütün şehirlerin başında padişah gibisin. Her kale parlayan bir yıldız gibidir. Sen ise bütün bu yıldızları­n başındaki ay gibisin” sözünden alıntı yapan Başkan Altay, “İşte bizler de şehrimizi böyle görüyoruz. Tüm azmimizin ve gayretimiz­in arkasında şehrimize duyduğumuz derin bir sevda var. İnşallah Konya’mız geçmişte olduğu gibi bugün ve daima ay gibi parlayama devam edecektir” ifadelerin­e yer verdi.

 ?? ?? Konya Büyükşehir Belediye Başkanı
Uğur İbrahim Altay’ın toplantıda bahsettiği 4 önemli kentsel dönüşüm çalışması dikkat çekti
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın toplantıda bahsettiği 4 önemli kentsel dönüşüm çalışması dikkat çekti
 ?? ?? Konya Mevlana Çarşısı ve
Mevlana Meydanı
Konya Mevlana Çarşısı ve Mevlana Meydanı
 ?? ?? Uğur İbrahim Altay
Uğur İbrahim Altay

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye