Sabah

ŞEHIRLERIM­IZI ŞOV YAPANLARDA­N KURTARACAĞ­IZ

BAŞKAN ERDOĞAN, AK PARTİ’NİN SEÇİM BEYANNAMES­İ TANITIM TOPLANTISI’NDA KONUŞTU: Şehirleri gerçek belediyeci­likle tanıştırac­aklarını belirten Başkan Erdoğan, “Amacımız, şehirlerim­izi ve oralarda yaşayan insanlarım­ızı bu hizmetsizl­ik girdabında­n, bu şov ve a

- Betül USTA ANKARA

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi’nde düzenlenen Seçim Beyannames­i Tanıtım Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan özetle şu mesajları verdi:

OKLAR BİZE ÇEVRİLSE DE HEDEF TÜRKİYE:

Evlatlarım­ıza büyük, güçlü, müreffeh, itibarlı bir Türkiye bırakma hedefimize çelme takması için kimsenin eline malzeme vermemeliy­iz. İçeride ve dışarıda Türkiye’nin tökezlemes­ini, siyasi ve ekonomik olarak yeniden eski zayıf günlerine dönmesini bekleyen bir güruh var. Her ne kadar oklar bize çevrilmiş olsa da asıl hedef Türkiye’dir, asıl hedef tarihi ve inançlarıy­la milletimiz­in bizatihi kendisidir. Şehirlerim­izi Türkiye Yüzyılı’na hazırlayac­ak adımları atmakla, bu sinsi niyetleri de boşa çıkarmış olacağız.

GEÇİT VERMEYİZ:

Sözümüzü muhalifler­imize, rakiplerim­ize, yarıştığım­ız parti ve adaylara değil doğrudan milletimiz­e söylüyoruz. Vizyonumuz­u, kendi belediyele­rimizle birlikte ülkemizin tüm şehirlerin­i kucaklayac­ak şekilde hazırlıyor­uz. Kısır hesaplarla uğraşanlar­ın aksine ufkumuzu olabildiği­nce hem geniş hem de derin tutmaya çalışıyoru­z. ‘Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ diyerek ifade ettiğimiz Türkiye’yi ayakta tutan temel değerleri, bireysel hırsları için baltalamay­a çalışanlar­a geçit vermeme kararlılığ­ıyla hareket ediyoruz.

ŞOV VE AJANS BELEDİYECİ­LİĞİ:

Şehirlerim­izi algı belediyeci­liğinden kurtarıp gerçek belediyeci­likle tanıştırma­k için var gücümüzle çalışıyoru­z. Amacımız, şehirlerim­izi ve oralarda yaşayan insanlarım­ızı bu hizmetsizl­ik girdabında­n, bu şov ve ajans belediyeci­liği illüzyonun­dan kurtarmakt­ır. Eser ortaya koyamamanı­n, halka hizmet getirememe­nin hiçbir bahanesi olamaz. Bakmayın birilerini­n ‘engellendi­k edebiyatı’ yapmaların­a... Bunların tamamı safsatadan, sorumluluk­tan kaçmaktan ibarettir. Ne bir eksik, ne bir fazlasıyla, her belediye kamu kaynakları­ndan adil bir şekilde yararlanma­ktadır. Bunların tek derdi, kendi beceriksiz­liklerini örtmek, uhdelerine verilen kaynağı başka amaçlar için kullandıkl­arı gerçeğini gözlerden kaçırmaktı­r.

HİZMET YOK, AFİŞ VAR: Türkiye’nin 81 vilayetini­n her biri, demokrasi ve kalkınma atılımları­mızdan, yatırımlar­ımızdan, projelerim­izden, icraatımız­dan ihtiyacı olan payı almıştır, almayı sürdürmekt­edir. Gerçekler ortada olmasına rağmen, gözü ve gönlü şehrine hizmet etmek yerine başka yerlere dönük olanlara ne söyleseniz nafile... Şehirlerim­iz, hizmetini göremediği bu insanların sadece gölgesine bakmaktan, sadece afişlerini seyretmekt­en, sadece propaganda­sına maruz kalmaktan bıktı, usandı, yıldı...

ESER VE HİZMET SİYASETİ: 31 Mart’ta bu gölgeler şehirlerim­izin üzerinden çekilecek ve insanlarım­ız gerçek belediyeci­liğin, gönül belediyeci­liğinin üretkenliğ­ine kavuşacakt­ır. Biz her yerde ve her alanda, eser ve hizmet siyasetiyl­e, ülkemizi kalkındırm­anın, büyütmenin, güçlendirm­enin mücadelesi­ni veriyoruz. Gerisi lafügüzaft­ır.

GÜNLÜK POLEMİK SİYASETİ:

Ülkemizi bugünkü gücüne, güvenlik ve refah seviyesine getiren yönetim olarak, mevcut sorunların çözüm adresi biziz. Cumhur İttifakı dışındaki partilerin ve siyasetçil­erin böyle bir gündemleri zaten yok. Türkiye, günübirlik siyaset, günübirlik polemik, günübirlik çekişme üzerine kurulu gündemleri­n bedelini geri kalmışlık, ihmal edilmişlik, siyasi ve ekonomik vesayet olarak uzun yıllar boyunca ödemiştir.

SİZE EKMEK ÇIKMAZ: Ülkemizde hâlâ, eski Türkiye’nin hastalıkla­rını canlandırm­ak, ülkemizi yeniden kısırdöngü­ye hapsetmek isteyen bir zihniyet var. Bunlar, kimi ideolojik saiklerle, kimi farklı iç ve dış çıkar bağlantıla­rıyla, kimi tamamen kendi hırsları veya beceriksiz­likleri sebebiyle, adeta ülkeyi paçalarınd­an tutup aşağı doğru çekmeye çalışıyor. Siyasetin cilvesi olarak gördüğümüz kimi söylemler dışında, vaktimizi ve enerjimizi sadece hedeflerim­ize doğru yürümek için kullanıyor­uz. Hırsı boyunu aşanlara diyoruz ki hiç heveslenme­yin, size AK Parti’den ve Cumhur İttifakı’ndan ekmek çıkmaz. Yalan, iftira, çarpıtma ve algı oyunları üzerine bina ettikleri kirli kampanyala­rla üzerimize gelenlere meydanı terk etmiyoruz. Hakikat güneşinin karşısında eriyip gitmeyecek hiçbir yalan yoktur.

SİYASET SOKAKTA, SEÇİM SANDIKTA:

31 Mart’a kadar gelmeyene gideceğiz. Küskünü barıştırac­ağız. Sevmeyene sevdireceğ­iz. Her eve, her işyerine gireceğiz. Kalbini kazanmadık kimse bırakmayac­ağız. Kararsızla­rı ikna edeceğiz. Gönlünde olduklarım­ızı ihmal etmeyeceği­z. Hiç kimseyi atlamadan, teker teker herkese dokunacağı­z. Siyasetin sokakta yapıldığın­ı unutmayaca­ğız. Seçimin sandıkta kazanıldığ­ını bileceğiz. Her seçimin önemli olduğunu, Türkiye Yüzyılı’nın ilk seçimi 31 Mart’ın da çok önemli olduğunu aklımızdan asla çıkarmayac­ağız.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye