Sabah

Belediyeci­lik yemini...

- Okan MÜDERRİSOĞ­LU

Saflığı ve temizliği simgeleyen beyaz elbisesi ile sevimli bir kız çocuğu... Video kaydı 1994 yılı ile başlıyor. Çeyrek asırlık millete hizmet yolculuğu yapılıyor ve geçmişten geleceğe köprü kuruluyor.

Ve o güzel kız çocuğu AK Parti gibi ak kıyafetiyl­e yeni konferans salo nunda beliriveri­yor. Elini öptüğü Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan’a kürsüye kadar eşlik ediyor.

Erdoğan, 8 ana başlıkta

Türkiye Yüzyılı Şehirleri İçin “Gerçek Belediyeci­lik” başlığı ile 2024 Yerel Seçimleri Beyannames­i’ni açıklıyor.

Muhalefeti­n illüzyon belediyeci­liğini eleştiriyo­r ve gerçek belediyeci­liğin içini dolduruyor...

Gerçek belediyeci:

“Kendini değil, kentini düşünür”, “Bakarız değil, yaparız der”, “Hesap yapmaz, hesap verir”, “Kin tutmaz, sözünü tutar”, “Koltuğuna değil, hal kına bağlıdır”, “Bahane değil, çözüm bulur”, “Arkasında kriz değil, iz bırakır!”

★★★

Elbette, 150 sayfalık beyanname den aktarılaca­k çok konu var. Ama ben işin özünü, AK Parti’yle özdeşleşen şu yemin metninde buluyor, gönül ve hiz met belediyeci­liğini şu sözlerle özetli yorum:

“Doğruluk ve dürüst lükten ayrılmayac­ağıma, Hemşeriler­imiz arasında hiçbir ayrım yapmayacağ­ıma, Anayasa ve yasalardan ayrılmayac­ağı ma, Kamu kaynakları­nı namu sum ve şerefim bilerek amacı dışında harcanması­na göz yum mayacağıma, Dezavantaj­lı kesimleri gözeteceği­me, Sosyal politikala­rı güçlendire­ceğime, Belediye hizmetleri­nin gecik meden ve kaliteli şekilde icrası için azami gayret sarf edeceği me, Belediye hizmetleri karşı sında herkesin eşit olduğu ger çeğinden hareketle adaletten şaşmayacağ­ıma, Emaneti hak kıyla ve lâyıkıyla taşıyacağı­ma, Milletim hemşehrile­rim ve tarih önünde namusum, şerefim ve kutsal kitabımız üzerine yemin ederim !”

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye