Sabah

B AŞ A RI Y O K S G Ü VE N Bİ TE

Bu kadar fazla kaybı hangi teknik adam yaşarsa yaşasın tartışma süreci değişmez ve güven kayıpları yaşanır

- ALI GÜLTIKEN

■ Beşiktaş ve Trabzonspo­r çok geride kaldı. Santos ve Avcı böyle giderse devam ederler mi?

■ LE9ENT TÜ=EMEN: Beşiktaş ve Trabzonspo­r ikiz kardeşler gibi benzer sorunları yaşıyorlar. Yönetimler transfer yapamıyor, oyuncular sahaya kalite katamıyor, teknik direktörle­r kulübeden ellerindek­i kadroların yetersizli­ğini seyirci gibi izliyorlar. Portekizli Santos’un Beşiktaş’a henüz elinin değdiğini görmedim. Abdullah Avcı, camiayı iyi tanıyor, çok eksikleri var, kompakt futbol oynatmasıy­la ünlenen bir hoca olmasına rağmen Trabzonspo­r savunma yapamıyor, kolay gol yiyor. İki kulüp nokta transferle­r yapıp, kaliteleri yüksek, skora katkı yapacak oyuncuları almalı. Başarısızl­ık devam ederse iki hoca da çantasını toplar.

■ ALİ GÜLTİKEN: İki takım da tarihlerin­in belki de en kötü lig süreçlerin­i yaşıyorlar. Ama ligdeki puan durumuna baktığımız­da tarihlerin­in en kötü dönemini yaşayan bu iki kulübün hâlâ ligi üçüncü bitirme şansları var. Biraz toparlayıp kafayı kaldıran takımdan bir tanesi bu ligi üçüncü bitirecek. Büyük takımlar açısından bu kadar fazla kaybı hangi teknik adam yaşarsa yaşasın, tartışma süreci değişmez. Doğal olarak güven kayıpları yaşanır ve üzerlerind­eki kamuoyu baskısı artar. Burada isimlerin kim olduğunun da fazla bir şey ifade etmediğini yıllar içinde gördük.

■ GÜRCAN BİLGİÇ: Santos beşinci teknik adam. Avcı, vazgeçmiş oyuncuları­nı (Abdülkadir) geri kazanmak için dil döküyor. İki takımın da kadro yetersizli­ği, kalite eksikliği, transfer hataları ortada. Bu tek nik adamlar geldiğinde futbolcula­r bir anda “Messi” haline gelmiyor. Benim garipsediğ­im, iki isim de defansif dirence önem veren ve zor gol yiyen takımlar oluştururl­ar. Bu bile gerçekleşm­edi. Transfer yapılırsa devam ederler, olmazsa bırakmalıl­ar.

■ BÜLENT TİMURLENK:

Beşiktaş’ta Amir ve Chamberlai­n sezonu kapatmışke­n transfer haberlerin­de sürekli stoperleri­n neden ismi geçiyor bilinmez. Trabzonspo­r’da Bakasetas ayrılmış takımın, bir aydır manşetinde Nwakaeme var. 8 futbolcusu ayrılmış Adana Demirspor’un 6 mağlubiyet­i varken Beşiktaş’ın 9, Trabzonspo­r’un 8 mağlubiyet­i var. Bu iki kulübün forması ağırdır. ‘Bazı maçla rı forma kazanır’ deriz ama bugün lerde pratiği yok. Avcı’nın sezonu tamamlayac­ağını düşünmüyor­um. Beşiktaş yönetimi ise olumsuz sonuçların devamı halinde bence ayrılık kararını

Santos’un sözüne bırakır.

 ?? ??
 ?? ?? Süper /igªde son 3 maçını da kaybeden Abdullah Avcı, takımını ayağa kaldırmak için
çare arıyor.
Süper /igªde son 3 maçını da kaybeden Abdullah Avcı, takımını ayağa kaldırmak için çare arıyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye