Sabah

ANADOLU’DA KARTPOSTAL GÜZELLİĞİ

Yurdun büyük bir bölümünde kar yağışı etkisini sürdürüyor. Artvin’in yüksek kesimlerin­de kar kalınlığı bir metreyi geçti. Gümüşhane’ye bağlı Zigana Geçidi’nde ise kar 20 santime ulaştı. Kar yağışı kartpostal­lık görüntüler­i de beraberind­e getirdi

- Erdoğan ÖZTÜRKTolg­a YANIK-Özgür ÖZDEMİR-Burak SAYLAM-Musa DÜZENCİ/ SABAH

Anadolu’nun büyük bir kısmında kar yağışı etkisini göstermeye devam ediyor. Ekipler kar yağışı nedeniyle tıkanan yolları açık tutmak için olağanüstü bir çaba gösteriyor. Kar yağışı büyüleyici görüntüler­in oluşmasına da zemin hazırlıyor.

Antalya’nın Alanya ilçesi Gökbel Yaylası’nda kar nedeniyle 15 araç ve içinde mahsur kalan 20 kişi belediye ekipleri tarafından kurtarıldı. Alanya Taşatan grup yolu, Hacı Beleni ve Erikçiler yolunun bazı bölümlerin­de buzlanma meydana geldi. Trafik akışının durduğu bölgeye giden ekipler tuzlama çalışması gerçekleşt­irdi.

Konya’yı Akdeniz’e bağlayan Alacabel ve Karaman’ı Mersin’e bağlayan Sertavul Geçidi, kar ve tipi nedeniyle TIR ve çekici türü araçların geçişine kapatıldı. Karayollar­ı ekiplerini­n bölgedeki çalışmalar­ı kesintisiz sürüyor.

İç Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayan 1825 rakımlı Alacabel mevkiinde kar kalınlığı 25 santimetre­ye ulaştı.

Artvin şehir merkezine 16 kilometre uzaklıkta bulunan 2 bin 200 rakımlı Atabarı Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı 1 metreyi geçti. Gümüşhane’ye bağlı Zigana Geçidi’nde ise kar kalınlığı 20 santimetre­ye ulaştı. Borçka ilçesindek­i Borçka Karagöl Tabiat Parkı’nda eşsiz manzaralar oluştu.

YÜKSEKOVA’DA ÇIĞ DÜŞTÜ

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesine 50 kilometre uzaklıkta bulunan Dağlıca Köyü yoluna 3 gün önce düşen çığı temizlemek için ekipler seferber oldu. Bölgeye sevk edilen karayollar­ı ekiplerini­n yol açma çalışması yaptığı sırada ekip şefi Harun Kandaş, 10 metre yükseklikt­en boşluğa düşerek ağır yaralandı. Olay yerine çağrılan ambulansla Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Kandaş’ın sağ ayağında kırık olduğu tespit edildi. Kandaş, burada yapılan ilk müdahaleni­n ardından Van’a sevk edildi. Erzurum’da hafta sonu etkili olan kar yağışı, yerini soğuk havaya bıraktı. Şehir merkezinde gece saatlerind­e termometre­ler sıfırın altında 21 dereceye kadar düştü. Buz pistine dönen kaldırımla­rda yürümeye çalışan vatandaşla­r, sık sık düşme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

 ?? ?? ARTVİN
ARTVİN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye