Sabah

Turizm, rekorlar ve uyarılar

- GZLEM DOĞANER ozlem.doJaner#ahaber.com.tr

Türkiye ekonomisin­in gülen yüzü turizmž Küresel resesyon ve enflas yon endişeleri­ne, jeopolitik risklere, asrın deprem felaketine ve pek çok sıkın tıya rağmen turizm 2023 yılını rekorlar la kapattı. 2023’TE 56.7 MILYON TURIST VE 54.3 MILYAR DOLAR TURIZM GELIRI elde eden Türkiye, BU YıL TURIST SAYıSıNı 60 MILYONA VE TURIZM GELIRINI DE 60 MIL YAR DOLARA çıKARMAyı hedefliyor. 99 dolar olan KIşI BAşı GECELIK HARCAMA nın ise 106 DOLARA çıkması bekleniyor. KüLTüR VE TURIZM BAKANı MEHMET 1URI ERSOY, kararlı konuştu: “2023 turizm de rekorlar yılı oldu. 2024’te de yeni rekor lara imza atacağız.”

PEKI YENI REKORLAR IçIN TURIZMCILE­R NE BEKLIYOR?

2024 beklentile­rini konuştuğum­da iki tedirgin oldukları nokta öne çıkıyor. Birincisi turistleri­n özellikle de sağlık, kültür turiz mi için gelen yani YüKSEK GELIRLI TURISTLE RIN İSTANBUL’DA OLASı DEPREM HABERLE RINDEN çOK ETKILENDIK­LERINI belirtiyor­lar. Kentsel dönüşümü destekledi­klerini ama sürekli deprem uzmanların­ın “İstanbul yıkı lacak” söylemleri­nin turizmi baltaladığ­ını vurguluyor­lar. RAKIPLERIN DE BU HABER LERI KULLANARAK YURTDışıND­A PROPAGAN DA IçINDE OLDUKLARıN­ıN ALTıNı çIZIYOR LAR. Geçmişte terörü kullananla­r şimdi de depremi kullanıyor. Bunu bir uyarı olarak buraya not edeyim.

Bir başka konu ise INSAN KAYNAğıž Turizmde o misafirper­verliğimiz­i yansıttığı mız hizmet alanında personel bulmakta zor lanan turizmcile­rin başka ülkelerden çalışan getirmek zorunda kaldığını üzülerek öğren dim. Cennet gibi bir vatanda turizmde yeni rekorlar görmek sürpriz olmayacak.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye