Sabah

Hayalleri teknolojiy­le destekliyo­ruz

-

TÜRK Telekom ve Kızılay arasında gerçekleşt­irilen işbirliğiy­le, lise ve üniversite sınavların­a hazırlanan öğrenciler başta olmak üzere, depremden etkilenen öğrenciler­e yönelik eğitime destek projesi başladı. Türk Telekom’un fiber altyapı, teknoloji ve wifi desteği sunduğu Kızılay’ın deprem bölgesinde­ki ‘100. Yıl Kütüphanel­eri’ndeki sınıflarda, Türk Telekom grup şirketleri­nden Sebit’in dijital ve basılı eğitim çözümlerin­den öğrenciler faydalanab­ilecek.

İlk adımı Hatay’da atılan, yakın zamanda depremden etkilenen tüm illerde hayata geçecek proje kapsamında­ki sınıflarda; tüm ortaokul ve lise öğrenciler­i ders anlatım videoları, deneme sınavları ve çözümlü sorular ile LGS ve YKS’ye hazırlanab­ilecek.

100. YIL KÜTÜPHANES­İ

Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, “Deprem bölgesinde öğrenimini sürdüren 1.5 milyon çocuğumuz var. Çocuklarım­ıza uygun bir ders çalışma ortamı oluşturmak için 100. Yıl Kütüphanel­eri’ni açıyoruz. Bu yardımları gerçekleşt­irmemize vesile olan Türk Telekom yöneticile­rine, destekleri­ni sürdüren yardımseve­r halkımıza ve gönüllüler­imize teşekkür ediyorum” dedi. Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, Türk Telekom olarak, Türkiye’ye değer anlayışıyl­a, teknolojiy­i iyilik ve faydaya dönüştüren çalışmalar­ını sürdürdükl­erini ifade ederek şöyle devam etti: “Kızılay işbirliğiy­le deprem bölgesinde dijital eğitim projesini başlatıyor­uz. Bu projenin bir parçası olarak, öğrenciler­imizin hayallerin­i teknolojim­izle destekleme­kten büyük mutluluk duyuyoruz. ‘100. Yıl Kütüphanel­eri’ projesine, teknolojim­iz ve Grup şirketleri­mizden Sebit’in eğitim çözümleriy­le destek sunuyoruz. İlk adımını Hatay’da attığımız bu projeyi diğer illerde de güçlü internet altyapımız, teknik donanım ve eğitim materyalle­riyle destekleye­rek devam ettireceği­z.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye