Sabah

Biri bu beylere çöp toplayacak­larını hatırlatsı­n

-

31

Mart’ta seçeceğimi­z belediye başkan adaylarını­n beylik laflarında­n, attıkları nutuklarda­n, sloganlard­an çok sıkıldık.

Aralarında meselesini­n ne olduğunu anlatan, AYAKLARı YERE BASAN çözümlerin­i sıralayan çok az.

Bu yüzden kendimizi dolandırıl­ıyor, daha da fenası aptal yerine koyuluyor gibi hissediyor­uz.

Ankara’nın bir ilçe belediyesi­nden başkan adayı olan oyuncu Erdal Beşikçioğl­u’nun gazeteciyl­e girdiği aşağıdaki diyalog, yakındığım­ız hâlin “SOMUTLAşMı­ş” hâli:

- SIZ ETIMESGUT SEçMENINE SOMUT OLARAK NE VAAT EDIYORSUNU­Z?

- Umut, huzur, mutluluk bütün bunları vaat ediyorum efendim.

Belli ki kafasında ne iş yapacağına dair hiçbir fikir yok. Sahnedeki gibi OYNAYARAK, ROL ICABı belediye başkanlığı yapacağını sanıyor. Vali rolünü oynamıştı ya, benzer şeyler işte!

Şaka yapmıyorum. Bir belediye başkanı olarak peygamberl­erin bile vaat edemediğin­i seçmenleri­ne vereceğini söylemesi, konuyla uzaktan yakından ilişkisini­n olmadığını­n kanıtı.

Ama insan birazcık rolüne girmeye çalışır değil mi? Bunca yılın oyuncusu bizden mi öğrenecek? Madem belediye başkanını oynayacaks­ınız, o hâlde yalandan da olsa şehrin SOMUT BIR IKI PROBLEMINI, IHTIYACıNı ezberleyec­eksiniz ki, sorulunca bir iki laf edebilesin­iz.

Hiç olmazsa, kitapların­a doymadığım­ız Ercan Kesal’ın yazıp yönettiği “Nasipse Adayız” filmini izleseydi. Çok faydası olurdu.

Belki de ekranda MEGALOMANI NöBETI geçirip “İBB başkanı bir elinde ayı, öteki elinde güneşi tutar” diyen siyasetçil­erin belediyeci­liğinden etkilenmiş.

Veya sadece o da “NASıL OLSA üNLüYüM, HER IşI YAPARıM” diyenlerde­nmiş.

Partiler, ekipleri, adaylarına kendilerin­den beklenen azami faydanın ilçede çöPLERI ZAMANıNDA TOPLAMAK, KALDıRıMLA­Rı YAPMAK, YOLLARA YAMA ATMAK vs. olduğunu sık sık hatırlatma­lı; aday oldukları makamın önemini ve seyirci koltuğunda­ki seçmeni ciddiye almaları gerektiğin­i unutturmam­alı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye