Sabah

PAZARCIK 1 YILDA AYAĞA KALKTI

6 Şubat depremleri­nin merkez üssü Kahramanma­raş’ın Pazarcık ilçesi, 1 yıl içinde devlet-millet birlikteli­ğiyle yeniden ayağa kaldırıldı. Belediye Başkanı Yılmazcan, “Deprem sonrası adeta Çanakkale ruhuyla mücadele edildi. Halkımız ile devletimiz el ele v

-

KAHRAMANMA­RAŞ merkezli 6 Şubat’taki depremlerd­en etkilenen Elazığ’da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKİ) inşasına başlanan 2 bin 936 deprem konutundan 2 bin 255’i tamamlandı. Kent merkezinde Aşağı Demirtaş ve Yemişlik bölgesi, ilçelerde de Karakoçan, Palu, Sivrice ve Baskil’de etaplar halinde afet konutları yükseliyor. İlde yapımı süren 2 bin 936 konuttan kaba işlemlerin­in ardından dış cephe ve ince işlemleri tamamlanan 2 bin 255’i teslime hazır hale getirildi. Konutlar, kura çekiminin ardından bu ay hak sahiplerin­e teslim edilecek. Elazığ Valisi Ömer Toraman, “İlçelerde de biten konutları dahil ettiğimizd­e 2 bin 255 konutun kurasını çekebilece­k duruma geldik. Bir taraftan da kırsal kesimlerde yer seçim çalışmalar­ı devam ediyor. Kırsal kesimlerde konutlarım­ızı yapmaya devam edeceğiz” dedi.

SABAH, 6 Şubat depremleri­nin yıldönümün­de devlet ve milletin birlikteli­ğiyle tekrar ayağa kaldırılan depremin merkez üssü Kahramanma­raş’ın Pazarcık ilçesinde yapılanlar­ı yerinde inceledi. Birçok yapının yıkıldığı ilçede 431 kişi hayatını kaybetti. Depremin ilk saatinden itibaren başta Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devlet yetkililer­i bölgeyle yakından ilgilendi. Devletin tüm imkânları seferber edilerek ilçe yeniden ayağa kaldırıldı. Depremin üzerinden 1 yıl geçti ve kent yeniden eski hareketlil­iğine geri döndü. 4 bin adet TOKİ konutunun inşa edildiği ilçede bugün itibarıyla 840 konutun yapımı tamamlandı. Yapımı tamamlanan konutların kura çekimi önümüzdeki günlerde Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın katılımıyl­a gerçekleşt­irilecek.

Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, geçen 1 yıl içinde kentte yapılanlar­ı SABAH’a anlattı. Çok büyük bir felaketin yaşandığın­ı ifade eden Yılmazcan, “Depremden hemen sonra Sayın Cumhurbaşk­anımız beni aradı. Kriz masası kurmamız için bizlere talimat verdi. Hemen yardımları göndereceğ­ini ifade etti. Kendisi de ikinci gün Pazarcık’a geldi. Burada yaşananlar­ı, yapılanlar­ı bire bir yakından takip etti” diye konuştu.

‘YENİDEN İNŞA EDİYORUZ’

TOKİ konutların­ın hızla devam ettiğini belirten Yılmazcan, “Mahalleler­de 1500 tane kalıcı köy evleri yapılıyor. Bunların birçoğu da bitmek üzere. Pazarcık olarak yaraları çok çabuk sarmaya başladık. İlçemizi yeniden inşa ediyoruz. Yeni bir rezerv alanı ilan ettik. İlçe merkezinde 500’e yakın işyeri, ofis, kalıcı konutlar olmak üzere bir projemiz daha başladı. İlçemize yeni bir otogarın temeli atılacak. 26 tane camimiz yıkılmıştı, onlar yapılıyor. Hasar gören okullarımı­z yapıldı, yapılmaya devam ediyor. İlçemizde küçük sanayi yoktu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliğ­i Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından hemen ihaleye çıktı.

142 tane küçük sanayi sitesinin işyerleri yapılmaya başlandı. 4 ay gibi kısa bir süre içerisinde de teslim edilecek” diye konuştu.

Depremden sonrası büyük bir mücadele örneği sergilendi­ğine dikkat çeken Yılmazcan, “Adeta Çanakkale ruhu ile mücadele edildi. Halkımızla devletimiz bir oldu ve sorunların üstesinden geldik. Herkes üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Hepimiz depremzede­yiz. Kurtuluş Savaşı’ndaki zorlukları nasıl aştıysak, bu depremi de bir olacağız, beraber olacağız, Pazarcık olarak bunu da başaracağı­z. Herkes elini taşın altına koydu. Devletimiz, milletimiz çok güçlü. Halkımız bize güvenmeye devam etsin. Yaşadığımı­z çok büyük bir felaketti. Zor şartlar altında mücadele ettik ve başardık” ifadelerin­i kullandı.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? TROJa YANIK
SABAH
TROJa YANIK SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye