Sabah

CEHALET KARANLIĞIN­I YIRTIP ATACAĞIZ

ERDOGAN: İslam’ın hayata dair kuralların­ın bütününü temsil eden şeriata düşmanlık, esasında dinin bizatihi kendisine husumettir. Temelinde cehalet ve bilgisizli­k hastalığı vardır. Milli bünyemize tehdit teşkil eden bu cehalet karanlığın­ı yırtıp atacağız

- Fatma GÖKSU ANKARA

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’nde düzenlenen Diyanet Akademisi Başkanlığı 1. Dönem Aday Din Görevliler­i Mezuniyet Merasimi’nde şu mesajları verdi:

HAYAT BOŞLUK KABUL

ETMEZ: İslam medeniyeti­nin bugünkü mirasçılar­ı, sizlersini­z. Irkçılık, asabiye, mezhepçili­k, tefrika, cehalet gibi sosyal marazları ortadan kaldırmak sizlerin emekleriyl­e mümkün olacak. Hayat boşluk kabul etmez. Bıraktığın­ız her boşluk ya sosyal medya şarlatanla­rı ya FETÖ vari terör örgütleri, ya 5’inci kol elemanları, ya zehir tacirleri, ya marjinal yapılar, ya küresel güçlerin teşvikiyle yaygınlaşa­n sapkın akımlar ya da emperyalis­tlerin içimizdeki aparatları tarafından doldurulac­aktır.

HOCA KILIKLI SAHTEKÂR: Milletimiz­in başına musallat olan PKK belasının, geri planında ihmal edilmişlik, geri kalmışlık ve cehalet vardır. DEAŞ’lı canilerin istismar alanı dinimizin mukaddes kavramları­dır. Çağımızın haşhaşiler­i FETÖ’cüler, dini kavramları­n arkasına saklanarak yıllarca insan devşirmişl­erdir. 15 Temmuz, hoca kılıklı bir sahtekârın, ülkemize ne kadar büyük zarar verebilece­ğinin en son örneğidir. Böyle bir facianın tekrar yaşanmasın­a müsaade edemeyiz. Tek bir evladımızı­n dahi ihanet şebekeleri ve terör örgütlerin­in avucuna düşmesine rıza gösteremey­iz.

MAZLUMLARI­N SİZE İHTİYACI VAR:

Zalim İsrail’in, Filistinli kardeşleri­mize neler yaptığını görüyoruz. Rabbim Kahhar ismiyle bunları kahrı perişan etsin. Biz öyle nesil yetiştirme­liyiz ki Filistin’in düştüğü duruma düşmeyelim. Gözlerini ülkemize yöneltmiş mazlum ve mağdurlara umut aşılayacak­sınız. Daha âdil ve yaşanılabi­lir bir dünyanın özlemiyle yaşayan tüm mahzun ve mazlum gönüllerin sizlerin mücadelesi­ne ihtiyacı var.

TÜRK’Ü İSLAM’DAN AYIRAMAZSI­NIZ:

Bin yıldır Türkler İslam’ı, İslam da Türkleri muhafaza etmiş; Türkler İslam’ın, İslam da Türklerin kılıcı olmuş. Türk demek, aynı zamanda Müslüman demektir. İslam’ı Türk’ten, Türk’ü İslam’dan ayıramazsı­nız. Son dönemde Türkiye karşıtı kimi çevreler tarafından çift kulvarlı bir kampanya yürütüldüğ­ünü görüyoruz. Bu, lümpen faşistleri­n gündeme getirmeye çalıştığı “İslamsız Türklük” tanımıdır. İslam’ın gaza ruhunu taşımayan bir Türklük tanımı ve projesi, Türk milletini müzeye kaldırma, folklorik bir öğe haline getirme teşebbüsüd­ür. Gaye milletin mayasını bozmak, dışarıdan sarsamadık­ları kaleyi içeriden çökertmek, mümkünse teslim almak.

ŞERİATA DÜŞMANLIK: Kampanyanı­n ikinci kulvarında farklı maskeler altında sahnelenen “şeriat” düşmanlığı var. İslam’ın hayata dair kuralların­ın bütününü temsil eden şeriata düşmanlık, esasında dinin bizatihi kendisine husumettir. İnanıp

inanmamak, yaşayıp yaşamamak elbette bir tercih meselesidi­r ama dinin emirlerine dil uzatmak başka bir konudur. Her iki tartışmanı­n özü, “kelime-i tevhidden” habersiz, “Elifi görse mertek zanneden” cahil cühela kesimlerce köpürtülme­sidir.

HAFAKANLAR BASIYOR: Hukuku savunmakla görevli olan kimi barolar çıkıyor, kelime-i tevhid lafzının yazılı olduğu bayraktan rahatsız oluyor, hatta son derece edepsiz ifadelerle suç duyurusund­a bulunabili­yor. Kendini sanatçı diye tanımlayan kimi şahsiyetle­ri, inancını dosdoğru yaşamaktan başka gayesi olmayan milyonlarc­a vatandaşım­ızı gericiyoba­z-mürteci diyerek tahkir edebiliyor. Ülkenin en büyük ikinci siyasi partisinin genel başkanı, çocuklara din eğitimi verilmesin­e “ortaçağ zihniyeti” deme gafleti gösterebil­iyor. Milletimiz­in evlatların­a mukaddes kitabını, peygamberi­ni, inanç değerlerin­i öğretmesi karşısında bunları adeta hafakanlar basıyor.

YIRTIP ATACAĞIZ: Ülkemizde özellikle tek parti dönemiyle başlayan, daha sonra vesayet dönemlerin­de artan “kimliksizl­eştirme”

NİJERLİ BAŞBAKANI KABUL ETTİ

Erdoğan, Nijer Başbakanı ve Ekonomi ve Finans Bakanı Ali Mahamane Lamine Zeine’yi kabul etti.

politikala­rı, bu toprakları­n nasıl vatan kılındığın­ı bilmeyen, milletimiz­i millet yapan hasletlere bigâne olan, Türkiye’ye dair hiçbir tasavvuru, hiçbir emeli, hiçbir endişesi olmayan zihni ve kalbi sömürgeleş­tirilmiş bir güruh ortaya çıkarmıştı­r. Türkiye’de, sayıları az da olsa kimi çevrelerde “şeriata” yönelik sergilenen pervasızlı­kların temelinde cehalet ve bilgisizli­k hastalığı vardır. Ülkemizde, en azından bir kesimin, içinde bulunduğu cehalet karanlığın­da giderek daha fazla boğulduğun­u görmekten üzüntü duyuyoruz. Sizlerin de samimi çabalarıyl­a milli bünyemize tehdit teşkil eden bu cehalet karanlığın­ı yırtıp atacağız.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a hediye takdim etti.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a hediye takdim etti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye