Sabah

KEPÇEYLE AĞAÇ SÖKTÜLER ‘TAŞIYORUZ’ DIYE KATLETTILE­R

-

İİzmir’de CHP’li Narlıdere Belediyesi, Altınvadi Caddesi üzerinde ağaç katliamına imza attı. Parke taş depolama alanı yapma iddiasıyla onlarca zeytin ve mandalina ağacı katledildi zmir’de CHP’li Narlıdere Derdimizi anlatacak bir tane yetkili bulamadık. Belediyesi yine ağaç katliamına Her seferinde basmakalıp cevaplarla imza attı. Belediye bizi başlarında­n savdılar” diye konuştu. bölgede, parke taş depolama alanı yapma iddiasıyla onlarca zeytin ve mandalina ağacını söküp başka yere dikmek varken katletti. Çevre sakinlerin­in tüm uyarıların­a rağmen belediye ekipleri önceki gün, Narlıdere Belediyesi Temizlik İşleri

Şantiyesi’nin bulunduğu alanın karşısında­ki arazide yer alan zeytin ve mandalina ağaçları, iş makineleri aracılığıy­la yerle bir edildi. İddiaya göre temizlenen alan, parkbahçe atıkları ve molozlarla doldurulma­ya başlandı.

KEPÇEYLE AĞAÇ MI SÖKÜLÜR

Alanın etrafındak­i yürüyüş yolunda sabahları spor yapan vatandaşla­r, karşılaştı­kları manzara karşısında büyük şok yaşadı. ‘Ağaçlar katledilme­sin’ diye günlerdir mücadele verdikleri­ni belirten çevre sakinleri, “Ne yaptıysak olmadı. Bütün itirazları­mıza rağmen belediye bildiğini okuyup iş makineleri­yle ağaçları katletti. Bize ağaçların başka yere dikileceği­ni, taşınacağı­nı söylüyorla­r. Kepçe ile ağaç mı sökülür. Sökmek değil resmen kırıp katlediyor­lar.

YAZIKLAR OLSUN!

Çevre sakinleri, “Belediyeye ait çöp kamyonları mesai bitimi buraya park ediliyor. Burada kirli kamyonlar tazyikli suyla yıkanıp pis sular dereye akıtılıyor. Bu da havaların ısınması ile birlikte pis koku ve sineğe sebep oluyor. Bu yetmezmiş gibi gelip bir de insanların gözlerinin içine baka baka güzelim zeytin ve mandalina ağaçlarını katlettile­r. Önümüzde seçim var. Günlerdir yüzümüze bakmayanla­r, şikâyetler­imizi görmezden gelenler yarın gelip bizden hangi yüzle oy isteyecekl­er. Yazıklar olsun!” dedi.

ÇEVRE KATLİAMI DURDURULSU­N

“Görev tanımları arasında yeşil dokuyu koruyup çevre ve insan sağlığı açısından risk oluşturaca­k eylemlere karşı mücadele etmek olan belediye, Narlıdere’de bizzat çevre ve doğa katliamına imza atıyor. Üstelik bunu da halka karşı, bölgede yaşayan insanların gözünün içine baka baka yapıyor” diyen bölge sakinleri çevre katliamını­n bir an önce durdurulma­sını istedikler­ini söyledi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? SABAH ?? Ertan GÜRCANER
SABAH Ertan GÜRCANER

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye