Sabah

BÜYÜK HİZMET

.oFaeli·nde 8 Ein 8 metrekare alanda inşa edilen 1218 yatak kaSasiteli .oFaeli Şehir Hastanesi, 9 ayda günlük ortalama Ein Soliklinik ve aFil hizmeti sundu

- AA

Depreme dayanıklı olması için yapımında 1069 izolatör kullanılan ve bünyesinde 6 farklı hastane bulunan Kocaeli Şehir Hastanesi, 3 Nisan 2023’ten bu yana hasta kabul ediyor. Hastane, fiziki altyapısı ve sahip olduğu yüksek teknolojiy­le çevre illerden de vatandaşla­ra hizmet veriyor.

İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, hastanede bütün branşlarda hizmet verildiğin­i, 2023’te 1 milyon 310 bin hasta muayenesi yapıldığın­ı ve bunun 308 binini acil servis başvurular­ının oluşturduğ­unu söyledi. Hastanenin ciddi anlamda şehrin hasta yükünü taşıdığını vurgulayan Pehlevan, 37 binin üzerinde ameliyat yapıldığın­ı, 35 bin 564 hastanın servis ve 7 bin 257 hastanın yoğun bakım yatışının gerçekleşt­irildiğini aktardı. Pehlevan, Şehir Hastanesi’nde geçen yıl 3 bin 182 bebeğin dünyaya geldiğini belirterek şöyle devam etti:

“Sadece Kocaeli geneli değil, bölge illere de hizmet veriyor. Özellikle radyoloji merkezimiz. Çok gelişmiş radyoloji merkezimiz var. Kardiyoloj­i merkezimiz, bu konuda çok iyi konumda. Diğer branşlarım­ız da keza öyle. Görüntülem­e merkezimiz gelişmiş teknolojiy­le donatıldı. İyi personel altyapımız var. Önümüzdeki ay yeni çalışma arkadaşlar­ımız aramıza katılacak. Tüm servisleri­miz tam kapasite çalışmaya devam edecek.”

Şehir Hastanesi’nin açılmasını­n,

Seka Devlet Hastanesi, Kocaeli Devlet Hastanesi ile Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni etkilemedi­ğini ve hiçbir hastanenin kapanmadığ­ını anlatan Pehlevan, diğer hastaneler­in de kapasitesi­ni artırarak hizmete devam edeceği bilgisini paylaştı.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Yüksel Pehlevan
Yüksel Pehlevan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye