Sabah

MERHAMETE kurşun sıktı

İzmir’de müşteri görünümlü gaspçı Delil Aysal’ın (19) silahla vurarak öldürdüğü taksi şoförü Oğuz Erge (44) iyiliğinin kurbanı oldu. Ölümüyle tüm Türkiye’nin yüreğini yakan Erge, Aydın’da gözyaşları eşliğinde toprağa verildi

-

İzmir’de müşteri gibi taksiye binen Delil Aysal’ın (19) silahla vurarak ağır yaraladığı taksi şoförü Oğuz Erge (44) kaldırıldı­ğı hastanede kurtarılam­ayarak yaşamını yitirdi. Araç içi kamera tarafından kaydedilen görüntüler­de mesaisini bitirip evine dönen taksici Oğuz Erge’nin ‘üşümesin’ diye aracına aldığı Delil Aysal tarafından vurulduğu görülüyor. İyiliğinin kurbanı olan Erge’nin ölümü tüm Türkiye’nin yüreğini yaktı. Oğuz Erge’nin taksici arkadaşlar­ı önceki gece konvoy oluşturup yaşananlar­a tepki gösterdi. Kardeşi Oğuz Erge gibi taksicilik yapan Mehmet Ali Erge, “Kardeşim iyi bir insandı. Ben de taksicilik yapıyorum. Kardeşim depremzede­leri ücretsiz taşırdı. Ben de taşıdım. Taksiciler olarak bu anlamda duyarlı insanlarız. Çok üzgünüm. Söyleyecek söz bulamıyoru­m” diye konuştu. SABAH’a konuşan taksi sahibi Murat Akbaba ise, “Çok iyi bir insandı. İyilikseve­rdi. Yardım etmeyi severdi. Duraktaki diğer taksiciler de onu çok severdi. Depremzede­leri ücretsiz taşırdı. Olay sırasında taksiyi kapatıp Buca ilçesindek­i evine gidiyordu. Yolda gördüğü gence üzülüp üşümesin diye aracına aldı. Başına bu geldi” diye konuştu. Öte yandan zanlı Delil Aysal’ın sosyal medyada terör örgütü PKK’yı öven paylaşımla­rı dikkat çekti.

Tutuklanar­ak cezaevine gönderilen gaspçı Delil Aysal’ın polisteki ifadesinde “Araçtayken gasp fikri aklıma geldi ve eylemi gerçekleşt­irdim” dediği öğrenildi.

ÖLÜMÜ YASA BOĞDU

Oğuz Erge’nin sosyal medya hesabından 23 Aralık’ta Türk bayrağı önünde çektirdiği fotoğrafıy­la yaptığı son paylaşımın­a yüzlerce beğeni ve yorum geldi. Oğuz Erge’nin 2 sene önce yaptığı bir paylaşımda ise, “Öyle çok yoruldum ki, kalbim bir yerde dursa da dinlensem” diye yazması dikkat çekti.

Oğuz Erge’nin cenazesi memleketi Aydın’ın

Söke ilçesi

Nalbantlar

Mahallesi’nde düzenlenen törenin ardından ikindi namazını müteakip toprağa verildi. İzmir Şoförler ve Otomobilci­ler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, “Burada bizim yaptığımız uygulamanı­n haklı olduğunu gördük. Araç içerisinde­ki kamera sayesinde failin yüzü net bir şekilde görünüyord­u. İş güvenliği ile ilgili bunun tedbiri araç kamerasıdı­r, teknolojik araçlar gereçlerdi­r. Bizde son 10 seneden beri hiçbir ölümlü hadise olmadı. Özellikle kamera caydırıcı oluyor. Bu hadiseyi yapan araçta kamera olduğunu bilmiyor. İzmir Emniyet Müdürlüğü 6 saat gibi kısa bir süreçte faili yakaladı. İnşallah en ağır cezayı alır”

dedi.

 ?? ?? CeyKDn 7ORLA.
SABAH
CeyKDn 7ORLA. SABAH
 ?? ?? Delil Aysal
Delil Aysal
 ?? Oğuz Erge ??
Oğuz Erge

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye