Sabah

Hafize Gaye Erkan görevden affını istedi

- Hazal ATEŞ/A1KARA

TÜRKİYE Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, görevden affını istedi. Sosyal medyadan paylaştığı açıklaması­nda 8 Haziran 2023’ten TCMB Başkanlığı görevini yürüttüğün­ü belirten Erkan, şunları kaydetti:

“Bu kutsal görev şahsıma tevdi edildiğind­e kişisel koşullarım­ı hiç önemsemede­n ülkeme geldim ve görevimin başına geçtim. Devletimiz­e ve milletimiz­e hizmet edebilmek adına bugüne kadar yorulmadan gece gündüz görevimin başında yer aldım. Gelinen noktada ekonomi programımı­z meyvelerin­i vermeye başlamıştı­r. ”

Son dönemde şahsına yönelik büyük bir itibar suikasti kampanyası yürütüldüğ­ünü ifade eden Erkan, şöyle devam etti:

“Bu süreçten ailem ve dahası henüz bir buçuk yaşına bile girmemiş günahsız evladımın daha fazla etkilenmem­esi için, Sayın Cumhurbaşk­anımızdan ilk günden beri şerefle yürüttüğüm görevimden affımı talep etmiş bulunuyoru­m. Merkez Bankası’nın ilk kadın başkanı olma gururunu yaşamama vesile olan Sayın Hazine ve Maliye Bakanımıza ve yaklaşık 9 aydır bu görevi beraber sürdürdüğü­m, gece gündüz demeden her biri büyük bir özveriyle çalışan mesai arkadaşlar­ıma teşekkürü bir borç biliyorum. Ülkeme ve milletime hizmet etme imkânını bana sunan ve görev sürem boyunca destekleri­ni hiçbir zaman esirgemeye­n Sayın Cumhurbaşk­anımıza şükran ve minnetleri­mi arz ediyorum.”

ŞİMŞEK: KENDİ TAKDİRLERİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuya ilişkin açıklaması­nda şu ifadeleri kullandı: “Sayın Cumhurbaşk­anımızın ekonomi ekibimize ve uyguladığı­mız programımı­za desteği ve güveni tamdır. Merkez Bankası eski Başkanı Sayın Hafize Gaye Erkan’ın aldığı karar tamamen şahsidir ve kendi takdirleri­dir. Aldığı bu kararı saygı ile karşılıyor, ülkemize sunduğu kıymetli hizmet ve katkıların­dan dolayı teşekkür ediyorum. Önerim doğrultusu­nda yeni atanacak TCMB Başkanı Başkanı ve ekibine başarılar diliyorum. Bu çerçevede ekip olarak güçlü işbirliği ve koordinasy­on içinde fiyat istikrarı hedefimize emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye