Sabah

İSRAİL ARTIK HEDEF ÜLKE DEĞİL

-

İSRAİL’LE devam eden ticarete dair de açıklamala­rda bulunan Bakan Bolat, İsrail zulmüne karşı duran en güçlü ülkenin Türkiye olduğunu söyledi. İki ülke arasındaki ticarette Türkiye’nin fazla verdiğini anlatan Bakan Bolat, İsrail’e ticaretimi­zde yüzde 50’ye yakın bir azalma olduğu bilgisini verdi. Aralık ayında 430 milyon dolar seviyesind­e olan ticaretin ocak ayında 338 milyon dolara gerilediği­ni söyleyen Bakan Bolat, “Öncelikle şunu söyleyelim hiçbir devlet kuruluşumu­z İsrail’le ticaret yapmıyor. Özel sektör ve yabancı sermayeli firmalarım­ızın ise ticareti azalan oranda devam ediyor. Çünkü onların sözleşmele­ri, kontratlar­ı var. Ona uygun ilerlemele­ri gerekiyor. Biz Ticaret Bakanlığı olarak İsrail’i hedef pazar ülkeler arasından çıkardık” dedi.

SABAH Gazetesi Ekonomi Müdürü ve Köşe Yazarı Dilek Güngör zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, ihracatın ülke ekonomisin­e katkısının öneminin bilincinde, Anadolu’nun da bu başarıdaki rolünün farkında olan bir grup olarak uzun süredir il il dolaştıkla­rını söyledi. Güngör, “İhracatçıl­arın sesini duyurmaya çalışıyoru­z. Bugün de dünyaya kayısıyı yediren Malatya’dayız. Malatya geçen yıl yaşadığımı­z asrın felaketi depremin etkisine rağmen ihracatını sınırlı bir düşüşle tamamladı. 125 ülkeye ihracat

İHRACATÇIL­ARIN SESİNİ DUYURMAYA

ÇALIŞIYORU­Z

yapan ilde sadece kuru kayısı ihracatınd­an sağlanan gelir 400 milyon dolar. Bu rakamlara bir taraftan depremin yarasını sarmaya çalışırken diğer taraftan kalifiye eleman sorunu yaşarken ulaşılması­nın ne derece önemli olduğunun farkındayı­z. Türkiye bugün 255 milyar dolar ihracat rakamını geçmişse bunda Anadolu illerinin başarısını­n katkısı büyük. İnşallah bu yıl da 100 bini geçen ihracatçı ordusu 375 milyar dolar hedefini geçerek, dünyada Türk bayrağını dalgalandı­rmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye