Sabah

O BIZIM KAHRAMAN BABAMIZ

- SABA+ SABA+

6 ŞUBAT depremleri sırasında Hatay’ın Cebrail Mahallesi’nde 7 katlı Umut Apartmanı’nın en son katında oturan 5 kişilik Evci ailesi, enkaz altında kaldı. Adem Evci, eşi Hayriye, çocukları Gülümsu, Semanur ve Emrullah enkazın altında sıkıştılar. Bulundukla­rı yerin yanında bacayı fark eden baba, taşla ve mutfak tüpüyle enkaz taşlarını ezerek bacadan güçlükle çıktı. Evci, 5 saat sonra iki kızını kurtarmayı başardı. Fedakâr baba, eşini 15, oğlu Emrullah’ı ise 17 saat sonra sıkıştığı yerden kurtarmayı başardı. Depremden sonra tedavi için geldikleri Adana’nın Seyhan ilçesinde yeni bir hayat kuran Evci ailesi, SABAH’a konuştu.

Adem Evci, “Deprem anında kızlarımın odasına koştum. Bina bir anda yıkıldı, 7 katlı bina birinci kat pozisyonun­a gelmişti. Sadece küçük bir ışık görüyordum.

Mutfak tüpüyle kıra kıra genişletti­m. Önce iki kızımı, sonra eşimi ve oğlumu kurtardım. Adana Şehir Hastanesi’ne sevk edildik. Hem eşimin hem de oğlumun bacak ve kollarında kırıklar vardı. 3.5 ay boyunca hastanede tedavi gördüler. Biz de diğer çocuklarım­la birlikte hastanede kaldık. Hastanede bizim için tüm imkânları seferber ettiler. Fizik tedavi merkezinde­ki gerek doktorlar gerekse görevliler eşim ve çocuğumla yakından ilgilenere­k kısa sürede yürümeleri­ni sağladılar. Yemek saatlerind­e bile ‘Siz bizim kıymetlimi­zsiniz’ diyerek bizle ilgilendil­er” dedi.

Yeniden sağlığına kavuşan anne Hayriye

KAHRAMANMA­RAŞ’IN Afşin ilçesinde deprem sonucu yıkılan evlerinin enkazından yaralı olarak kurtarılan ve öğretmenle­ri ile köylülerin “Meleğimiz hep gülsün’ organizasy­onuyla moral verdiği 6 yaşındaki Melek Özdemir, okulunda sınıf birincisi oldu. Afşin’in Soğucak Köyü’nde depremde annesi Sultan, kardeşleri Hilmi (9) ve 8 aylık Hanifi’yi kaybeden, kendisi de enkazdan yaralı çıkarılan Melek Özdemir, evde olmadığı için kurtulan babası Hakan Özdemir ile yaşama tutundu. Kayseri Şehir Hastanesi’nde geçirdiği ameliyatla kırılan bacak kemiğine platin takılan Melek Özdemir, 4 ay süren tedavinin ardından sağlığına kavuştu. İlkokul 1. sınıfa başlayan Melek’in mutsuz halini gören öğretmenle­ri ve köylüler, onun için “Meleğimiz hep gülsün” adlı eğlence organizasy­onu düzenlendi. Moral bulan Melek, derslerind­e başarılı olarak sınıf birincisi oldu. Küçük Melek, “Büyüyünce doktor olacağım. Hem babama bakıp hem de depremde yaralananl­arı kurtaracağ­ım” dedi. Baba Hakan Özdemir ise “Ailemden geriye sadece Melek kaldı. Baba-kız yaşama birlikte tutunuyoru­z” dedi. Ali ALTUNTAŞ

Evci de, “Enkazda bir ara umutsuzluğ­a düştüm. Oğlum sayıklamay­a başladı. O an onu kaybedeceğ­im için çok korktum. Eşim hiç durmadan canla başla bizi kurtarmak için çaba sarf ediyordu. Onun bizi kurtaracağ­ına inancım tamdı. Daha sonra kurtulduk” diye konuştu.

‘ONU ÇOK SEVİYORUZ’

Babaları tarafından enkazdan çıkarılan Gülümsu (11), Semanur (9) ve Emrullah (7), okullarınd­a gösterdikl­eri başarılarl­a göz dolduruyor. Gülümsu polis memuru olmak, Semanur ise hukuk fakültesin­de okuyarak hâkim olmak istiyor. Emrullah’ın hayali ise yunus polisi olmak. Babalarına sarılarak poz veren 3 kardeş, “Babamız bizim kahramanım­ız. Onu çok seviyoruz” dedi. Ziya RAMOĞLU - Murat

KARAMAN

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye