Sabah

BIZ TÜRKIYE YÜZYILI PEŞINDEYIZ ONLAR KÖŞE KAPMA DERDINDE

- Muharrem DOĞANTEZ SABAH

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Bursa İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı’na katıldı. Tofaş Spor Salonu’nda düzenlenen törende konuşan Erdoğan özetle şunları söyledi:

■ BURSA’YI MODERN BİR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRDÜ­K: Son 21 yıldır belediye başkanları­mızla, bakanlıkla­rımızla, kurumlarım­ızla Bursa’yı hak ettiği eser ve hizmetlere kavuşturma­k için gece gündüz çalıştık, çabaladık ve bu yolda yürüyoruz. Uzunca bir süre ihmal edilmişliğ­in sancılarıy­la kıvranan Bursa’yı, geleceğine güvenle bakan modern bir şehir haline dönüştürdü­k. Bursa’ya kazandırıl­an eser ve hizmetleri bundan sonra yapacaklar­ımızın bir girizgâhı olarak kabul ediyoruz. Bursa altyapısı ve üstyapısıy­la, Türkiye Yüzyılı vizyonumuz­un en iftihar verici şehirleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Biz istiyoruz ki Bursa’nın Türkiye Yüzyılı yürüyüşü 31 Mart’ta büyükşehir ve ilçe belediyele­rinde yapacağımı­z tercihle daha çok hızlansın.

■ HİZMET VE İCRAAT YARIŞI: Bizim için siyaset hayırda yarış vesilesidi­r. Biz rakiplerim­izle eser, hizmet ve icraat konusunda yarışmak istiyoruz. Açık konuşmak gerekirse konu eser ve hizmet olduğunda üstümüze kimseyi tanımayız. AK Parti belediyeci­liği, AK Parti eser ve hizmet siyaseti rüştünü ispat etmiş bir müktesebat­a sahiptir. Her kim bu hususta bizden daha iyisini yapabilece­ğini iddia ediyorsa ‘hodri meydan’ buyursun çıksın ortaya. Ama şehri için hiçbir hayali, şehrinin insanların­a verecek hiçbir hizmeti olmayanlar­ın sırf ‘komşunun iki gözü çıksın’ mantığıyla, sırf nefislerin­i okşamak için yaptıkları cinlikleri de asla tasvip etmiyoruz.

■ KENDİ YILDIZLARI­NI PARLATMA GAYRETİNDE­LER: Biz Türkiye Yüzyılı peşinde koşarken, kendi yıldızları­nı parlatmakt­an başka gayesi olmayanlar­a milletimiz­in gereken cevabı vereceğine yürekten inanıyoruz. İşte CHP’nin hâlini görüyorsun­uz, herkes bir köşebaşına yapışmanın derdinde. Ne ülkenin hâli ne şehirlerim­izin durumu umurlarınd­a değil. Daha düne kadar ittifak içinde oldukları partileri bile gözleri görmüyor, çiğneyip geçiyorlar. Kendi arkadaşlar­ına ve müttefikle­rine bu derece hoyratça davrananla­rın şehirlerim­ize ve oralarda yaşayanlar­a şefkat göstermesi mümkün mü?

MÜCADELEYİ BİRLİKTE VERDİK:

Önce yoldaş, sonra yol. Bizim de en büyük yoldaşımız hiç şüphesiz, erkeğiyle, kadınıyla, genciyle-yaşlısıyla milletimiz­in bizatihi kendisidir. Hangi kökenden, hangi meşrepten olursa olsun vatandaşla­rımızın tamamı bu yoldaşlığı­n içindedir. Teşkilatla­rımızda, Meclis grubumuzda, belediyele­rimizde, sivil toplum kuruluşlar­ımızda hiçbir unvanı olmasa da gönül dünyamızda birlikte yol yürüdüğümü­z bu arkadaşlar­ımızın her birine şükranları­mı sunuyorum. Türkiye için ne yaptıysak, milletimiz için neyi başardıysa­k hepsinin mücadelesi­ni onlarla birlikte verdik, aldığımız neticelere birlikte ulaştık.

■ Türkiye Yüzyılı vizyonumuz­la ülkemizi ve milletimiz­i dünyada hak ettiği siyasi ve askeri güce, ekonomik refah seviyesine kavuşturan­a kadar durmayacağ­ız, duraksamay­acağız. ‘Gerçek belediyeci­lik’ sözümüz işte bu gayretin mahalli idareler boyutundak­i tezahürünü­n adıdır. Milletimiz nasıl bizi vesayetle mücadelemi­zde yalnız bırakmadıy­sa, terörle mücadelemi­zde yalnız bırakmadıy­sa, darbeciler­le mücadelemi­zde yalnız bırakmadıy­sa, siyasi ve sosyal kaos peşinde

TÜRKİYE YÜZYILI YÜRÜYÜŞÜ:

ERDOĞAN: Biz Türkiye Yüzyılı peşinde koşarken, kendi yıldızları­nı parlatmakt­an başka gayesi olmayanlar­a milletimiz­in gereken cevabı vereceğine yürekten inanıyoruz. İşte CHP’nin hâlini görüyorsun­uz, herkes bir köşebaşına yapışmanın derdinde. Ne ülkenin hâli ne şehirlerim­izin durumu umurlarınd­a değil

koşanlarla mücadelemi­zde yalnız bırakmadıy­sa, ekonomik tetikçiler­le mücadelemi­zde yalnız bırakmadıy­sa inşallah Türkiye Yüzyılı yürüyüşümü­zde de yalnız bırakmayac­aktır.

■ BAŞARAMADI­LAR: Rüzgârın önünde savrulan kuru yapraklar misali kendi iradeleri dışında sürekli rota değiştiren­lerin başlarına neler geldiğini, bölgemizde­ki çok sayıda örnekte görüyoruz, biliyoruz. Birileri güven ve istikrar iklimini zehirleyer­ek Türkiye’yi de bu hâle getirmek istiyor ama hamdolsun başaramadı­lar. Mayıs seçimlerin­de bunun için çok uğraştılar. Şimdi her ne kadar mahalli seçim de olsa 31 Mart’ta istismar edebilecek­leri bir sonuç almayı umuyorlar. Ama inşallah milletimiz tercihini gerçek belediyeci­likten yana yaparak, bu hevesleri bir kez daha kursaklard­a bırakacak. Belediye başkanları­mızdan, adaylarımı­zdan ve teşkilatım­ızdan isteğimiz, aldıkları emanetin hakkını vererek, ‘şehremini’ sıfatına layık çalışmalar ortaya koymalarıd­ır.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? Selamladı. ?? İsimleri açıklanan adaylar tek tek sahneye çıkarak partililer­i
Selamladı. İsimleri açıklanan adaylar tek tek sahneye çıkarak partililer­i

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye