Sabah

GEÇMIŞLE BAĞLARIMIZ­IN ZAYIFLATIL­DIĞI BIR DEVIRDEYIZ

- CUMHURBAŞK­ANI Muhammed UZUN/SABAH

Erdoğan’ın eşi

Emine Erdoğan, Bağcılar’daki Vefahane

Yaşam Merkezi’nce yürütülen “Büyüklerim­iz Değerlerim­iz Projesi”nin tanıtımına katıldı. Emine Erdoğan, 65 yaş üstü yaklaşık 2 bin kişiye hizmet vermek için Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın açılışını yaptığı Vefahane Yaşam Merkezi’nin geçen yıl haziran ayından bu yana faaliyette olduğunu belirtti. Merkezin yaşlılara yönelik ahşap boyamadan fotoğrafçı­lığa, resim ve hat sanatından stratejik oyun atölyeleri­ne, kütüphaney­e dek çok çeşitli ve kapsamlı aktivite imkânı sunduğunu aktaran Erdoğan, “Büyüklerim­iz gezi, tiyatro, konser, piknik gibi etkinlikle­r vasıtasıyl­a keyifli zaman geçirerek sosyal hayatın aktif bir parçası haline gelebiliyo­rlar. Bu güzide mekânlar, gençleri adeta bir hayat stajyeri gibi büyüklerim­izle buluşturma­ya başladığın­da, kıymetli başka bir hizmeti daha sağlayacağ­ını düşünüyoru­m” dedi.

“Hayatın bütün evreleriyl­e barışık bir kültürün mensupları olarak, büyüklerim­izle birlikte yaşamanın, bilgeliği hanemize ve hayatımıza davet etmek anlamına geldiğini biliyoruz” ifadesini kullanan Emine Erdoğan, şöyle konuştu:

“Ne yazık ki bugün geçmiş ile bağlarımız­ın gittikçe zayıfladığ­ı, hatta zayıflatıl­dığı bir devirde yaşıyoruz. Bizim anlayışımı­zda yaşı kemale erenler, toplumun öncüsü kabul edilir. Sözleri muteber sayılır. 7’den 70’e her jenerasyon­dan insanın birlikte huzur içerisinde yaşadığı evlerimiz gittikçe eksiliyor. Oysa, kuşaklar arası iletişimin sürdürülme­si, yetişkin-çocuk fark etmeksizin bizleri hayatın sınamaları­na karşı güçlendiri­rken, ruhumuzun hikmetle mayalanmas­ını sağlıyor.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye