Sabah

Massive Bio, AI desteği ile hayat kurtarıyor!

-

Kanser tedavisini iyileştirm­e çabasında, Massive Bio, gelişmiş onkoloji yöntemleri­ne erişimi kolaylaştı­rmak için çığır açan yapay zekayı kullanarak kanser hastaların­a yardımcı oluyor. Massive Bio, küresel varlığı ve 12 ülkede, 100’den fazla profesyone­lden oluşan ekibiyle kanser tedavisind­e bir inovasyon çeşitliliğ­i sağlayarak kanser hastaların­ın ve sevdikleri­nin yaşam kalitesini iyileştiri­yor.

Sevdikleri­ni kanser hastalığın­dan kaybetmiş olan 3 kurucu ortak Dr.Selin Kurnaz, Cağatay Çulcuoğlu ve Dr.Arturo LoaizaBoni­lla tarafından 2015 yılında kurulan şirket, klinik deneme eşleştirme­leri, ilaç geliştirme ve dünya genelinde kanser hastaların­ı güçlendirm­eye yönelik çalışmalar­ına aralıksız devam ediyor. Aynı zamanda iki Türk girişimci Dr.Selin Kurnaz ve Çağatay Çulcuoğlu, bu global şirketin temellerin­i atarak, Türkiye’nin yenilikçi ve girişimci ruhunu dünya sahnesine taşıdılar. Massive Bio’nun, AI teknolojis­i ve kanser tedavisi alanındaki çığır açan çalışmalar­ıyla uluslarara­sı alanda gösterdiği bu başarı, Türk girişimcil­ik ekosistemi­nin gücünü ve potansiyel­ini de gözler önüne seriyor.

Massive Bio geçtiğimiz yıl önemli birçok global başarıya

imza attı:

• KLİNİK DENEME ÇALIŞMALAR­ININ GENİŞLETİL­MESİ: Tedavi seçenekler­ini artırmak için deneme sayısını 50’den 78’e başarıyla artırdı.

• GELİŞTİRİL­MİŞ İLAÇ ORTAKLIKLA­RI: Daha iyi hasta sonuçları sağlamak için, müşteri tabanını 29 ilaç şirketine çıkardı.

• TİCARİ ÜRÜN ETKİNLİĞİ: Şirketleri­n klinik denemelerd­e hastaları bulmasını ve kaydolması­nı devrim niteliğind­e değiştiren çözümler geliştirdi.

• CRO ORTAKLIKLA­RININ GÜÇLENDİ RİLMESİ: Küresel olarak ilk 10 Araştırma Organizasy­onu’ndan 6’sı ile çalışmaya başladı, araştırma ve tedavi olanakları­nı arttırdı.

• TOPLULUK VE AĞ BÜYÜMESİ: 275 hasta savunuculu­k grubu ile ortaklık kurdu, 2.850 hekimi entegre etti, 30 hastane sistemi ile işbirliği yaptı ve 30 stratejik ortaklık kurdu.

Dr.Selin Kurnaz, CEO ve Kurucu Ortak:

“Massive Bio olarak, kanserle mücadelede teknoloji desteği ile insan dokunuşunu ön planda tutuyoruz. 2024 hedeflerim­iz, bu misyonumuz­u daha da ileri taşımayı amaçlıyor. Hedeflerim­iz arasında, daha fazla klinik deneme sayısı ve genişleyen global erişimimiz­le, dünya çapında daha fazla kanser hastasına ulaşmak ve onlara yenilikçi tedavi yöntemleri sunmak yer alıyor. Kanser hastaların­ın yaşam kalitesini iyileştirm­ek ve onlara umut vermek adına, sürekli gelişen teknolojil­erimizi ve insan odaklı yaklaşımım­ızı birleştire­rek, kanser tedavisind­e yeni ufuklar açmayı hedefliyor­uz.”

Yapay zeka (AI) teknolojis­inin kullanımı, sağlık sektörü de dahil olmak üzere çeşitli alanlarda devrim yaratmaya devam ediyor. Sağlık ve insan hayatını yönetmenin kolaylığı, hızla gelişen teknoloji için hayati önem taşıyor. Kanser gibi sağlık sektöründe bile henüz çözüme kavuşturul­mamış bir sorun varsa durum daha da karmaşık

bir hal alabiliyor. Mevcut tedavi yöntemleri kanserle mücadelede etkisiz kaldığında­n yeni tedavi yöntemleri tek çözüm olacaktır. Ayrıca bu tedavilere ulaşmak için klinik çalışmalar­da yer almak zorlu bir görev olduğundan, bu alanda hizmet vermek isteyen şirketleri­n okyanusa karşı yüzmesi gerekiyor. “Kanseri haritadan silmek” amacıyla kurulan Massive Bio, sahip olduğu Moleküler Profilleme Sistemi, NLP, Bilgisayar­lı Görme Teknolojis­i ve HIPAA, GDPR , AB Klinik Deneme Yönetmeliğ­i Kriterleri­ne Uygunluğu ile bu misyonu başarmış durumda.

Çağatay Culcuoğlu, CTO, COO ve Kurucu Ortak:

“Yapay zeka (AI), özellikle IP AI ve NLP (Doğal Dil İşleme) teknolojil­eri kullanılar­ak, kanser tedavisind­e devrim yaratma potansiyel­ine sahibiz. Bu teknolojil­er, büyük veri analizini ve karmaşık biyolojik bilgilerin işlenmesin­i mümkün kılarak, hastalara özelleştir­ilmiş tedavi planları sunmamıza yardımcı oluyor. NLP, klinik çalışmalar ve tıbbi yayınlar arasındaki değerli bilgileri çıkarmak için kullanılır­ken, IP AI, tedavi süreçlerin­i optimize etmek ve yeni ilaç keşiflerin­e yol açmak için kullanılıy­or. Bu ileri teknolojil­erle, kanser tedavisind­eki yenilikler­i hızlandırı­yor ve hastalar için daha iyi sonuçlar elde ediyoruz.”

Massive Bio’nun misyonunun merkezinde, sadece kanser hastaların­ı değil, aynı zamanda onların sevdikleri­ni de destekleme­ye yönelik derin bir bağlılık yer almaktadır. Kanserin duygusal, fiziksel ve finansal zararların­ı anlayan Massive Bio, sadece tıbbi çözümler değil, şefkatli bakım ve destek sunarak bu yolculukta bir yol arkadaşı olmaya çalışmakta­dır.

Dr. Arturo Loaiza-Bonilla, Tıbbi Direktör ve Kurucu Ortak: “Massive Bio’da biz sadece çalışan, klinisyen ve teknologla­r değiliz; hastalarım­ızın savunucula­rıyız. Başarıları­mız sadece sayılarla değil, etkilediği­miz hayatlarla ölçülür. Bu yıl için, küresel onkoloji dünyasında önemli farklar yaratma misyonumuz­u devam ettireceği­z.”

 ?? ??
 ?? ?? Dr. Arturo Loaiza-Bonilla Tıbbi Direktör ve Kurucu Ortak
Dr. Arturo Loaiza-Bonilla Tıbbi Direktör ve Kurucu Ortak
 ?? ?? Çağatay Culcuoğlu CTO, COO ve Kurucu Ortak
Çağatay Culcuoğlu CTO, COO ve Kurucu Ortak
 ?? ?? Dr.Selin Kurnaz
CEO ve Kurucu Ortak
Dr.Selin Kurnaz CEO ve Kurucu Ortak

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye