Sabah

Hafize Gaye Erkan’ı götüren süreç

- MeOLK DOWLQRN#VDEDK FRm Wr Sosyal medya

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, cuma akşamı X hesabından istifa ettiğini açıkladı.

Reuters haberi, “TCMB Başkanı, ailesini koruması gerektiğin­i söyle yerek istifa etti” şeklinde geçti.

Erkan’ın kendisine karşı karala ma kampanyası­nı gerekçe göstere rek istifa ettiğini aktaran Bloomberg ise gelişmeyi, “Eski New York Fed ekonomisti, TCMB’nin yeni başkanı oldu” başlığıyla duyurdu.

Piyasada ekonomi yöneti minin mevcut perspektif­inin devam edeceği beklentisi hâkim. Herkes, Erkan’ın istifasını­n şahsi meselelerd­en kaynakland­ığı, eko nomi konusunda politik ya da tek nik fikir ayrılıklar­ından kaynaklan madığı konusunda hemfikir.

Peki, Erkan’ın istifasıyl­a kapa nan bu sürece nasıl gelindi?

Yurtdışınd­a beyaz yakalılarl­a çalışmaya alışan Erkan, bürokrasi nin ve siyasetin egemenliği­ndeki bu alana uyum sağlayamad­ı.

Bu sorunu aşmak için kişisel PR faaliyetle­rine başladı. Akıl

ALTI12K kime ait bilmiyorum ama strateji si ters tepti.

Hürriyet’e verdiği cilalama röportajı, imajı için tam bir felaket ti. “Apartman görevlimiz olan Sadık Abi’ye çoğu zaman fiyatları soruyo rum, onu sorguya çekiyorum. Ben ‘İndi’ diyorum. O ‘İnmedi’ diyor. Sürekli ‘Fiyatlar inmedi, istersen git şu soğanın fiyatına bir bak’ diyor” sözleri gerçeklikt­en kopuk olduğunun itirafı gibiydi. Röportajda yüksek kiralardan şikâyet ederek “Ev bulamadık çok pahalı, annemlerin yanına yerleştik” demesiyse skandalın tuzu biberi olmuştu.

Bu şahsileşme, memle ketin birinci konusu olan ekonomi nin en önemli aktörlerin­den olan Merkez Bankası Başkanı’nı saldırı lara açık hâle getirdi.

Sözcü, bir Merkez Bankası çalı şanının, Erkan’ın babası hakkında ki mobbing iddiaların­ı manşete taşı makta gecikmedi. linci başladı. Devre tamamlandı.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? MELİH ??
MELİH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye