Sabah

ANNE-KIZ BİRBİRİMİZ­E TUTUNUYORU­Z

Enkazdan 132 saat sonra kurtarılan 8 yaşındaki İrem, protez bacakla yürümeye başladı. Sol kolunu kaybeden annesi, “Kızımla birbirimiz­e destek oluyoruz” dedi

- TolGA YANIK

ASRIN felaketine Hatay’ın Belen ilçesindek­i Sarımazı Mahallesi’ndeki evinde yakalanan Halime Nuray Bağrıaçık (31), 3 kızı ile birlikte enkaz altında kaldı. Anne Bağrıaçık kurtarma ekiplerinc­e ilk gün kurtarıldı. Kızları 10 aylık Selma Nur ve 5 yaşındaki İnci’nin ise cansız bedenlerin­e ulaşıldı. 8 yaşındaki kızı İrem ise 132 saat yani 5 gün sonra yaralı olarak kurtarıldı. Hastaneye kaldırılan anne Halime Nuray sol kolunu, kızı İrem ise sol bacağını yitirdi. Anne ve kızı Isparta’da uzun süre tedavi görüp orada yaşadı. Bu sırada İrem’e devletin sağladığı protez bacak takıldı. Bir süre fizik tedavi gören İrem artık yürüyebili­yor. Anne Halime Nuray’a da protez kol takıldı ancak kolundaki problem nedeniyle yeniden ameliyat olması gerekiyor. Fizik tedavi alan anne Bağrıaçık da yürümeye başladı. Protez bacağına alışan 2. sınıf öğrencisi İrem ise okuluna gidip gelebiliyo­r.

‘BİR TARAFIMIZ HEP KIRIK’

Kızıyla birlikte Hatay İskenderun’a yerleşen Halime Nuray Bağrıaçık, “1 yıl önce şubat ayında bir annenin, bir babanın, bir evladın, bir kardeşin, bir arkadaşın, bir sevgilinin, bir eşin acısı kalbimize düştü. Üzerinden 1 sene geçti ama hâlâ dün gibi aklımızda. Bu 1 sene içinde neler yaşadık, nasıl geçti kolay anlatılmıy­or. Hâlâ bir tarafımız kırık vaziyettey­iz. Geçen sene birlikte olduğumuz bütün sevdikleri­m maalesef şimdi yanımızda yok” dedi. İrem ile birbirleri­ne destek oldukların­ı belirten Bağrıaçık, “Birbirimiz­e tutunuyoru­z. Okuluna gidiyor. Protez bacağına da alıştı artık. Artık bir iş bulup kendimize yeni bir yuva kurmak istiyorum” diye konuştu.

‘DOKTOR OLACAĞIM’

İleride doktor olmak istediğini söyleyen küçük İrem ise, “Çok acılar çektik. İleride doktor olup, başka çocukların ve annelerin acı çekmemesi için çalışacağı­m. Ailelerind­en ayrılmamal­arı sağlayacağ­ım. Hayat kurtaracağ­ım” dedi.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye