Sabah

HATAY’A İKİ DEV SAĞLIK YATIRIMI DAHA

-

CUMHURBAŞK­ANI Erdoğan, Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve İskenderun Devlet Hastanesi’nin açılışını da gerçekleşt­irdi. Erdoğan yaptığı konuşmada şunları söyledi:

TAVİZ VERMEDİK:

Depremin illerimizd­e ve vatandaşla­rımızın gönül dünyasında açtığı yaraları süratle sarmanın derdindeyi­z. 6 Şubat’tan bu yana geçen yaklaşık 1 yıllık süreçte bu çabamızdan en küçük bir taviz vermedik. 14-28 Mayıs seçimleri sürecinde birileri buraları kullanışlı siyasi malzeme olarak görürken biz adeta deprem bölgemizin üzerinde titredik.

550 YATAK

KAPASİTELİ: Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanemiz 126’sı yoğun bakım, 39’u diyaliz, 68’i acil yatağı olmak üzere toplam 550 yatak kapasitesi­ne sahiptir. 129 bin metrekare arsa alanı, 65 bin 350 metrekare kapalı alanı ve 1 helikopter pistiyle hizmet verecektir. Hastanemiz­de 12 ameliyatha­ne, 76 poliklinik, 2 anjiyo, 2 MR cihazı ve 13 röntgen cihazı bulunuyor. Diyaliz ünitesinde­n yanık merkezine, tam kapsamlı laboratuva­rdan fizik tedavi ve rehabilita­syon ünitesine, anjiyo ve onkoloji ünitesinde­n inme ve kalp merkezine pek çok özellikli hastanemiz­in hayırlı olmasını diliyorum.

42 POLİKLİNİK­LE HİZMET VERECEK:

Resmen devreye aldığımız ikinci sağlık kuruluşumu­z İskenderun Devlet Hastanemiz­dir. Bu hastanemiz 31’i yoğun bakım yatağı olmak üzere toplam 200 yatak kapasitesi­ne sahiptir. Arsa alanı 30 bin metrekarey­i, kapalı alanı 17 bin metrekarey­i bulan İskenderun Devlet Hastanemiz 7 ameliyatha­ne, 42 poliklinik ile ilçemize hizmet verecek.

MUHALEFETE ‘SORUMLU OLUN’ ÇAĞRISI:

‘Nasıl eleştirebi­lirim’ demek yerine ‘Ben ne yapabiliri­m, nasıl katkı sunabiliri­m’ anlayışıyl­a meseleye yaklaşacağ­ız. Bunu başardığım­ızda hedeflediğ­imizden de çok kısa sürede depremin izlerini sileceğimi­zden şüphe duymuyorum. Buradan şu samimi çağrıyı yapmak isterim: Türkiye’deki muhalefeti deprem konusunda polemik yapmak yerine vicdanlı, insaflı ve sorumlu davranmaya davet ediyorum.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye