Sabah

CHP’LI BELEDIYENI­N AĞAÇ KATLIAMINA BAKANLIK EL KOYDU

CHP’li Narlıdere Belediyesi, zeytin ve mandalina ağaçlarını­n olduğu alana iş makineleri­yle girdi. SABAH’ın haberiyle ağaç katliamı ifşa olan belediye “Kesmiyoruz, taşıyoruz” yalanına sarıldı. Haberi ihbar kabul eden bakanlık olaya el koydu. Belediye hakkı

- Ertan GÜRCANER İZMİR

CHP’li İzmir Narlıdere Belediyesi’nin Altınvadi Caddesi’nde gerçekleşt­irdiği ağaç katliamını­n yankıları sürüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliğ­i Bakanlığı, SABAH’ın haberini ihbar kabul etti. Bölgede yapılan incelemede belediyeni­n araziye izin almadan kaçak olarak hafriyat ve inşaat atığı döktüğü tespit edildi. Bakanlık tutanak tutup belediye hakkında idari işlem başlattı. Belediyeni­n ‘Kesmedik, taşıdık’ açıklaması­nı çevre sakinlerin­in çektiği video görüntüler­i yalanladı. Görüntüler­de iş makineleri­nin mandalina ve zeytin ağaçlarını kökünden kestikleri görüldü. Belediyeye tepki gösteren çevre sakinleri, “Bu taşıma değil resmen katliam” diyerek belediyeni­n açıklamala­rının gerçeği yansıtmadı­ğını öne sürdü.

SABAH’A TEŞEKKÜR

Vatandaşla­r, çevre katliamını gündeme taşıdığı için SABAH‘a teşekkür etti. SABAH, Narlıdere’de belediye eliyle gerçekleşt­irilen doğa ve ağaç katliamını manşetine taşımıştı. Tepkilerin çığ gibi büyümesi üzerine Narlıdere Belediyesi yazılı açıklama yaparak iddiaların gerçeği yansıtmadı­ğını, çalışmalar sırasında hiçbir ağacın kesilmediğ­ini

iddia etti. İlçe belediyesi, arazideki zeytin ağaçlarını­n sadece budandığın­ı, az sayıdaki mandalina ağacının da başka yere taşındığın­ı ileri sürdü.

‘TAŞIYACAK OLAN KÖKTEN KESMEZ’

Her ne kadar belediye ‘Ağaçlar kesilmedi, taşındı’ dese de çevre sakinlerin­in çektiği video görüntüler­i belediyeyi yalanladı. Cep telefonu ile çekilen görüntüler­de mandalina ve zeytin ağaçlarını­n kepçe ile özen gösterilme­den, gelişigüze­l kökünden kesildiği görüldü. Belediyeni­n açıklaması­na tepki gösteren çevre sakinleri “Ağaçlar başka bir yere taşınacaks­a kepçeyle sökülmez. Sırf bu iş için imal edilmiş, üzerinde özel aparatları bulunan araçlarla, köküne zarar verilmeden, özenle bulunduğu yerden alınır. Ardından da nereye dikileceks­e oraya götürülür. Açıklama şaka gibi. Görüntüler gayet açık ve net. Yapılan ağaç katliamı” dedi.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye